Politie Drenthe

Woensdag

ASSEN, 09-07-2008

Politie controleert verkeer

HOOGEVEEN Dinsdagavond heeft de politie in de omgeving van Hoogeveen een algemene verkeerscontrole gehouden. Van de 653 blaastesten bleek één bestuurder een promillage van 1,1 te hebben. Hij ontving hiervoor een bekeuring. Een andere bestuurder blies 0,4 promille. Deze kwam er met een waarschuwing vanaf. Daarnaast ontvingen 6 bestuurders een bekeuring voor het overtreden van de maximum snelheid, 2 bestuurders droegen geen gordel en 1 bestuurder ontving een bekeuring voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs.

Vrouw valt met fiets

DIEVER Dinsdagmiddag is een 71-jarige vrouw uit Leidschendam op de Achterstraat met haar fiets ten val gekomen. De vrouw reed achter haar man en zette aan om in zijn nabijheid te komen. Hierbij kwam ze met haar fiets ten val. De vrouw raakte bewusteloos, had licht letsel aan haar linkeroog en vermoedelijk een botje gebroken in haar hand. De vrouw is ter controle overgebracht naar het Diaconessenhuis te Meppel. (08-152637)

Politie assisteert bij ongevallen

PEIZE Dinsdagmiddag is een 37-jarige motorrijder uit Norg op de Roderweg in botsing gekomen met een 39-jarige bestuurster van een tractor uit Peize. De tractor met oplegger reed over de Roderweg richting Peize. De tegemoetkomende motorrijder zag waarschijnlijk twee stilstaande autos voor hem te laat en moest daardoor plotseling remmen. De man reed vervolgens tegen de rechterzijkant van de tractor en schoot onder de achterwielen door. De man is met verwondingen aan zijn been overgebracht naar het UMCG te Groningen. (08-152673)

NEIJENSLEEK Dinsdagmiddag is een 26-jarige man uit Nijensleek met zijn scooter in botsing gekomen met een 48-jarige automobilist uit Nijensleek. De automobilist reed op de Hoofdweg richting Steenwijk. De man wilde rechtsaf slaan waarbij hij de man op de scooter, die naast hem reed over het fietspad, over het hoofd zag. Een botsing was het gevolg. De bestuurder van de scooter is met een gebroken enkel overgebracht naar het diaconessenhuis te Meppel. (05-152682)

Trekker rijdt tegen vrachtauto

COEVORDEN Dinsdagochtend is op de Europaweg een 45-jarige man uit Den Ham met zijn trekker achterop een stilstaande vrachtauto gereden. De man raakte hierbij gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis voor controle. (08-152504)

Politie houdt winkeldieven aan

ASSEN In een supermarkt aan de Noordersingel heeft de politie dinsdagochtend een 56-jarige man uit Bovensmilde aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man had snoepgoed meegenomen zonder dit af te rekenen, maar was hierbij betrapt door het winkelpersoneel. De man is overgebracht naar het bureau voor verhoor en kreeg een proces-verbaal. (08-152479)

EMMEN Dinsdagochtend heeft de politie in een schoenenwinkel aan de Hoofdstraat een 38-jarige vrouw aangehouden op verdenking van diefstal. De vrouw had een paar schoenen in haar tas gestopt en was daarmee de winkel uitgelopen. Zij werd hierop aangesproken door het winkelpersoneel. De vrouw is overgebracht naar het bureau voor verhoor en kreeg een proces-verbaal. (08-150589)

Politie houdt man aan voor bedreiging

EMMEN Dinsdagochtend heeft de politie aan de Wenning een 25-jarige man uit Enschede aangehouden op verdenking van belediging en bedreiging van parkeerwachten. De parkeerwachten deden aangifte tegen de man. De man werd meegenomen naar het bureau voor verhoor en kreeg een proces-verbaal. (08-152491)

Huiselijk geweld

PATERSWOLDE - De politie heeft dinsdagmiddag een 21-jarige man uit Paterswolde aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn vriendin en haar zus. Beiden deden aangifte van mishandeling. De man werd overgebracht naar het bureau voor verhoor. De man kreeg een proces-verbaal. (08-152577)

BEILEN Dinsdagavond heeft de politie een 23-jarige man uit Beilen aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn moeder. De vrouw raakte hierbij gewond. Ze werd ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel. De vrouw deed aangifte van mishandeling. De man werd overgebracht naar het bureau voor verhoor. Het traject huiselijk geweld wordt in werking gesteld. (08-152706)

Politie beboet man voor storten afval

EMMER COMPASCUUM De politie heeft dinsdagochtend een 52-jarige man uit Emmen aan het Verlengde Scholtenskanaal beboet voor het storen van afval. De man had sloophout gestort in de berm. De man kreeg een proces-verbaal en zal het afval afvoeren. (08-152597)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280