Mediabedrijven bouwen online strategie op GX WebManager 9

09/07/2008 11:52

GX Creative Online Development

SBS Broadcasting en Omroep Gelderland overtuigd door productiesnelheid

Nijmegen, 9 juli, 2008 - GX, de grootste onafhankelijke leverancier in Nederland van producten en oplossingen voor web content management, maakt grote stappen in de markt voor mediabedrijven. SBS Broadcasting en Omroep Gelderland bouwen, onafhankelijk van elkaar, hun online strategie op GX WebManager 9. Beide mediapartijen lieten zich vooral overtuigen door de grote snelheid waarmee ze nieuwe websites rond programma's of thema's op kunnen zetten.

Bij de productie van deze websites wordt gebruikt gemaakt van een innovatieve manier van inrichten en vormgeven, waardoor SBS Broadcasting en Omroep Gelderland in staat zijn met zeer korte doorlooptijden nieuwe zender sites, programma sites en thema sites te lanceren met een eigen look & feel. In plaats van het traditionele proces voor het bouwen van een website, worden herbruikbare functionele bouwstenen (Webmanager Component Bundles ofwel WCB's) ingezet met een volledige scheiding van inhoud en vormgeving, waardoor doorlooptijden korter zijn zonder functionaliteit in te leveren.

SBS is inmiddels 'live' met GX WebManager 9. Thomas van de Weerd, Manager Internet bij SBS Interactieve Media, is tevreden met de eerste ervaringen. " Wij zijn nu zelfstandig in staat binnen een dag een nieuwe site in de lucht te brengen. Onze redacteuren en ontwikkelaars zijn uitstekend getraind en we kijken naar WCB's waarmee we eigen functionaliteit zelf kunnen toevoegen. GX heeft echt met ons meegedacht en het resultaat is een toekomstbestendig platform waarmee we onze bedrijfsdoelstellingen kunnen realiseren."

Jan Willem van der Hogen, Eindredacteur Digitale Media bij Omroep Gelderland over de keuze voor GX: "Wij kijken uit naar de implementatie, het vooruitzicht zelf makkelijk nieuwe sites te bouwen is zeer aantrekkelijk. Nu moeten we bij wijze van spreken hemel en aarde bewegen om online-projecten snel te regelen. Door de inhoud los te koppelen van de functionaliteit is dit met GX WebManager 9 wel mogelijk." Van der Hogen is verder te spreken over de mogelijkheid nieuws via meerdere kanalen te publiceren. "GX heeft een systeem waarin een nieuwsonderwerp eenvoudig naar meerdere kanalen gepubliceerd kan worden."

De nieuwe aanwinsten stemmen Bart Heilbron, Commercieel Directeur bij GX, zeer tevreden. "Met SBS Broadcasting en Omroep Gelderland voegen we twee klinkende namen toe aan ons portfolio en versterken we onze positie in de markt voor mediabedrijven. In deze dynamische (internationale) markt is introductiesnelheid van bedrijfskritisch belang. Met GX WebManager 9 zijn deze bedrijven in staat hun bestaande sites snel aan te passen aan nieuwe trends en kunnen ze bovendien in ongekend tempo nieuwe sites publiceren."


------------------

Over SBS Broadcasting

SBS Broadcasting B.V., kortweg SBS, is een Nederlands multimediabedrijf en eigenaar van de televisiezenders NET 5, SBS 6 en Veronica en van de bladen Veronica Magazine en Totaal TV. SBS maakt sinds augustus 2007 deel uit van ProSiebenSat1. Voor meer informatie: www.sbs.nl.

Over Omroep Gelderland

TV Gelderland, Radio Gelderland en omroepgelderland.nl zijn onderdeel van Omroep Gelderland, de publieke omroep voor de grootste provincie van Nederland. Bij dit moderne en professionele mediabedrijf werken 197 mensen. De hoofdstudio's zijn in Arnhem. De regionale redacties werken vanuit studio's in Apeldoorn, Nijmegen, Doetinchem en Tiel. Meer informatie is te vinden via www.omroepgelderland.nl.

Over GX

GX is een succesvol webtechnologiebedrijf en één van de grootste leveranciers in Nederland van oplossingen voor web content management. Met behulp van het product GX WebManager worden voor klanten innovatieve en betrouwbare oplossingen gebouwd uiteenlopend van moderne informatieve websites tot krachtige oplossingen voor online sales & marketing in complexe organisaties. De visie van GX is dat een steeds groter wordend deel van de bedrijfsprocessen plaatsvindt vanuit het online kanaal naar binnen toe. GX WebManager is speciaal ontwikkeld voor dergelijke 'outside in' processen. Een robuust en flexibel platform gebaseerd op open standaarden en met een op componenten gebaseerde architectuur. GX werkt voor middelgrote en grote organisaties in uiteenlopende sectoren en heeft een groot aantal projecten gerealiseerd voor klanten van naam zoals KPN, Menzis, Reed Business Information, Ajax, PSV, Unicef, Gemeente Eindhoven, Gemeente Amstelveen, Asics, DaimlerChrysler, Weekblad Persgroep, IDG, Nationale postcodeloterij, KNVB en vele anderen. De klanten van deze organisaties beschouwt GX ook als klanten van GX; moderne consumenten die zich bewegen in een digitale wereld zonder grenzen. Die klanten tevreden stellen is het doel. Dat verklaart Outside in en onderscheidt GX in de markt. Bezoek ook www.gx.nl





http://www.gx.nl