Gemeente Oirschot

Nieuwe look voor Haalmeeruitdeweg.nl
28 haal meer uit de weg WEB.jpg

Ruim één jaar na de start van de gratis informatieservice voor alle weggebruikers in Zuidoost-Brabant, heeft Haalmeeruitdeweg.nl een nieuwe look gekregen en is de service verbeterd en uitgebreid. Met de vernieuwde Haalmeeruitdeweg.nl kunt u nóg wijzer op weg gaan, voorbereid zijn op mogelijke vertragingen als gevolg van wegwerkzaamheden en evenementen zodat u uw route of vertrektijden bijtijds kunt aanpassen.

Haalmeeruitdeweg.nl is een gezamenlijk product van de 21 gemeenten in Zuidoost-Brabant, het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven, de Provincie Noord-Brabant en Rijkswaterstaat Noord-Brabant en biedt een actueel overzicht van wegwerkzaamheden en evenementen in Zuidoost-Brabant.

De kaart op de vernieuwde site is groter en kunt u zelfs op `full screen' (volledig scherm) zetten. Ook is de informatie over de wegwerkzaamheden toegankelijker: door met de muis over een icoon te schuiven verschijnt bondige informatie. Als u op het icoon klikt, ziet u een `pop-up' (ballon) met álle basisinformatie en een duidelijke omleidingsroute op kaart.

E-mails van de waarschuwingsservices ontvangt u twee dagen in plaats van één dag voor aanvang van de hinder en bevatten een rechtstreekse link naar de melding op de kaart. Ook kunt u voortaan sms'jes ontvangen van wegwerkzaamheden en evenementen in de categorie `matige hinder' (2-10 minuten vertraging). In de sms'jes en de e-mails staat vanaf nu ook op welke tijden de verkeershinder te verwachten is (dag, nacht of weekend) en om hoeveel minuten vertraging het gaat.

Een volgende grote verbetering is de aansluiting van andere regio's in Noord-Brabant. Vanaf dat moment kunt u nóg wijzer op weg.