Gemeente Alkemade


Laaggeletterden én gemeenten in het zonnetje


09-07-2008

Groot feest in de Leidse Waag! Alle deelnemers van lees-, schrijf- en rekencursussen van ROC Leiden en ROC ID College hebben namelijk een certificaat uitgereikt gekregen. Hiermee sprak de organisatie van het project " Maak een nieuwe start!" , waar beide ROC's deel van uit maken, haar waardering uit voor de inzet van alle deelnemers. Burgemeesters en wethouders deelden de certificaten uit aan deelnemers die uit hun gemeente afkomstig zijn.

Alle deelnemers aan de cursussen met de wethouders en burgemeesters

Steun van gemeenten
Naast de deelnemers werden ook pluimen uitgedeeld aan de twaalf gemeenten van de regio Holland Rijnland (waaronder Alkemade). Hiermee dankte de organisatie van het project " Maak een nieuwe start!" de gemeenten die zich hebben ingezet voor laaggeletterden. Gemeenten steunen het project door informatie op hun website te zetten, formulieren eenvoudig te maken, 'makkelijk lezen-plekken' in bibliotheken te creëren of een spraakgedeelte op hun website te maken.

Superpluim voor gemeente Katwijk
De superpluim werd uitgereikt aan de gemeente Katwijk. De gemeente ontving deze symbolische geste omdat zij een voorbeeldfunctie vervult. Door veel activiteiten te ondernemen en betrokkenheid bij laaggeletterden te tonen, mocht de gemeente Katwijk deze superpluim in ontvangst nemen.

De website van de gemeente Alkemade heeft ook een voorleesfuntie. http://www.gemeentealkemade.nl/gemeente/alkemade/navigatie.nsf/home!readform&fr=Web/52B5031C6F325C3DC125738D003B9EC6