Groot Klimmendaal

Theaterzaal
Campagne voor Therapeutisch Theater

De campagne voor het therapeutisch theater van Groot Klimmendaal is in 2005 succesvol van start gegaan. Sinds de start van de campagne is een bijna de helft van het begrote bedrag binnengehaald. Het therapeutisch theater van Groot Klimmendaal biedt podium aan mensen met én zonder handicap, waar ze in staat worden gesteld om samen te werken aan muziek, theater en multimediaspektakel. De vorderingen van de ontwikkeling is te volgen via www.theaterzaal.nl.

De Theaterzaal is een onderdeel van de nieuwbouw van Revalidatiecentrum Groot Klimmendaal. Het Arnhemse revalidatiecentrum is uniek in Nederland als het gaat om de inzet van therapeutisch theater als onderdeel van de revalidatiebehandeling. Op therapeutische basis wordt gewerkt met muziek, theater en digitale media. Speciale aandacht is hierbij voor mensen met minimale motorische mogelijkheden. Met de inzet van multimediamiddelen, zoals computer, elektronische en aangepaste instrumenten. Hiermee creëeren we mogelijkheden voor iedereen om actief mee te doen.

Groot Klimmendaal zet in op deze kwalitatief hoogwaardige theaterzaal, waar mensen met en zonder lichamelijke beperkingen optimaal samen kunnen werken aan nieuwe producties. Met een professionele en goed verzorgde voorstelling wordt recht gedaan aan de doelstelling van maatschappelijke participatie. Want in de Therapeutische Theaterzaal van Groot Klimmendaal heeft iedereen een hoofdrol.

Meer informatie over de Theaterzaal is te vinden op www.theaterzaal.nl of is op te vragen via het contactformulier op deze site.