AutoRai

Chevrolet Cruze: een nieuwe naam voor een compleet nieuwe auto

(7/9/2008)
Chevrolet heeft bekendgemaakt dat haar volledig nieuwe model in het segment van de compacte middenklasse de typeaanduiding Cruze zal krijgen. Deze nieuwe Chevrolet beleeft zijn werelddebuut begin oktober 2008 tijdens de Paris Motor Show.

De Cruze is ontwikkeld door een wereldomvattend team van designers en ingenieurs en zal op diverse plaatsen over de gehele wereld worden geproduceerd. De Cruze is 4,6 meter lang en biedt ruimte aan vijf passagiers en hun bagage. De binnen- en laadruimte zullen toonaangevend zijn in deze klasse.

De Cruze is ontworpen volgens de nieuwe designtaal die wereldwijd voor alle toekomstige modellen met de gouden âbowtieâ van toepassing en bepalend zal zijn. Gecombineerd met hoge veiligheidsstandaards en een uitmuntende productiekwaliteit zal Chevrolet wederom haar belofte nakomen om een zeer aantrekkelijke auto aan te bieden met standaard een uitgebreide uitrusting.

De nieuwe Chevrolet Cruze komt begin volgend jaar in Europa op de markt, waarna andere markten zullen volgen. Voor Rusland, de grootste markt van Chevrolet in Europa, zal de nieuwe Cruze vanaf medio 2009 ook in de nieuwe fabriek van GM in St. Petersburg worden geproduceerd.