Gemeente Veenendaal


Inspraak reconstructie Kanaalweg en omgeving

Eind 2007 organiseerde de gemeente een beginspraakavond voor de reconstructie van de omgeving Kanaalweg, Eikenlaan en Stationssingel. Bewoners en omwonenden konden toen hun wensen kenbaar maken. Op dinsdag 15 juli 2007 presenteert de gemeente het voorlopige ontwerp voor de inrichting van dit gebied. Op deze avond en vier weken daarna bestaat er mogelijkheid tot inspraak. Deze opmerkingen worden verwerkt tot een definitief ontwerp. De vaststelling van het uiteindelijke ontwerp gebeurt door het college van Burgemeester en Wethouders.

Grote lijnen voorlopig ontwerp

Het voorlopige ontwerp voorziet in het instellen van eenrichtingsverkeer in de Kanaalweg voor gemotoriseerd verkeer. Ook is het plan om de Kanaalweg ter hoogte van de kruising Kastanjelaan af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. Verder is geprobeerd om in het voorlopige ontwerp zoveel mogelijk parkeervoorzieningen in de straten aan te brengen. Hiertoe zijn er bijvoorbeeld langs de Stationssingel op diverse locaties haaksparkeerplaatsen ingetekend. Tijdens de beginspraakavond gaven bewoners aan dat er in de wijk hard wordt gereden. Om dit tegen te gaan zijn in het ontwerp op verschillende plekken plateaus en drempels opgenomen. Ook de wens om zoveel mogelijk groen te behouden is gehonoreerd. Verdere details zullen op de avond zelf worden toegelicht.

Praktische informatie

De inspraakavond reconstructie Kanaalweg en omgeving vindt plaats op:

Datum: dinsdag 15 juli 2008

Plaats: raadszaal gemeentehuis

Aanvang: 19.30 uur

Wij nodigen u van harte uit om deze avond bij te wonen. U krijgt dan de gelegenheid om vragen stellen en op het voorlopig ontwerp te reageren. Als u bij deze inspraakavond aanwezig wilt zijn, verzoeken wij u zich aan te melden via e-mail herma.van.rijswijk@veenendaal.nl.