Andriesse nieuwe directeur Vereniging Homeopathie

09/07/2008 14:08

Koninklijke Vereniging Homeopathie Nederland

Per 1 september treedt de heer Jaap Andriesse in dienst van de Koninklijke Vereniging Homeopathie Nederland als directeur. De Vereniging Homeopathie is de patiëntenbelangenvereniging voor homeopathiegebruikers in Nederland. Andriesse volgt hiermee Angélique Cloosterman op, die 2 jaar als interim-projectmanager voor de vereniging werkte.

Andriesse was reeds meerdere jaren 'bestuurlijk' betrokken bij de vereniging als secretaris van het bestuur. Nu zijn werk als directeur bij Lingedael ten einde is, wil Andriesse zich inzetten voor een meer maatschappelijk georiënteerde organisatie. Hij zal zich binnen de Vereniging Homeopathie vooral richten op de interne en externe belangen, waaronder

een verdere samenwerking met de beroepsverenigingen VHAN en NVKH en voorts een professionalisering van de homeopathische opleidingen.

"Kwalitatief hoogwaardige opleidingen en uitvoering door professionals die kritisch zijn op hun eigen mogelijkheden, is een voorwaarde voor de homeopathie om haar positie in de Nederlandse samenleving te versterken", aldus Andriesse.

Ook communicatie blijft een speerpunt van de vereniging voor Andriesse: "Een kritische consument moet vanuit de keuzevrijheid de weg weten naar een complementaire behandelaar als homeopaat. Ik pleit voor een integrale gezondheidszorg, waarbij de homeopathie en andere hoogwaardige complementaire gezondheidszorg de reguliere geneeskunde aanvullen. Niets afwijzen en het goede vinden bij elkaar."

CV Jaap Andriesse

Jaap Andriesse (57 jaar) heeft zich de laatste jaren als bestuurslid van de Vereniging Homeopathie ingewerkt in het complementaire zorgveld. Hij was medeoprichter en mede-eigenaar van Lingedael Groep BV, een dienstverlener voor fusie en overnameadvisering voor de zakelijke markt. Daarnaast is hij gemeenteraadslid in zijn woonplaats in de Betuwe.

Van 2004 tot heden werkte Andriesse als secretaris en één jaar als waarnemend voorzitter van het Algemeen Bestuur van de Vereniging Homeopathie. Met zijn benoeming tot bureaudirecteur treedt hij af als bestuurslid.





http://www.vereniginghomeopathie.nl