Politie Zaanstreek-waterland

Camper door slagboom Twiske

Den Ilp, 09-07-2008 o De politie heeft dinsdagmiddag twee Britse onderdanen, een 23-jarige man uit Dublin en zijn 25-jarige broer, aangehouden nadat een kampeerwagen rond kwart voor drie dwars door een slagboom in recreatiegebied het Twiske was gereden.

De auto van een opzichter van het natuurgebied werd geramd en de camper ging er vandoor, gevolgd door de opzichter. In Wijdewormer, aan het einde van de Zuiderweg, reed de bestuurder zich klem en rende er iemand weg uit de auto. Toen hij na een pittige sprint ontdekte dat hij achtervolgd werd door een agent op de motor gaf hij het op en liet zich aangehouden. Intussen was een tweede persoon uit de bus gekropen die zich in een brede rietkraag trachtte te verschuilen. Een politiehond wist de verdachte snel te vinden en te overtuigen dat hij beter mee kon werken. Omdat bij de Britten alcohol werd geroken werd een blaasproef gevorderd. De jongste weigerde medewerking en zijn broer blies ruim 0,9 promille. In de camper werden twee
televisietoestellen met afgeknipte bedrading en een fiets die op slot stond aangetroffen. Omdat de voorwerpen mogelijk van diefstal afkomstig zijn werd de auto met inhoud werd voor nader onderzoek in beslag genomen. De verdachten werden ingesloten en in verzekering gesteld.