ABVAKABO FNV

Werkgelegenheidsgarantie tot 2012 bedongen in sociaal plan WML

Vandaag (dinsdag 8 juli 2008) bereiken vakbonden en directie op hoofdlijnen een onderhandelaarsakkoord over het sociaal plan Vento voor Waterleiding Maatschappij Limburg (WML). Dit betekent dat alle partijen het op hoofdlijnen eens zijn over de inhoud van een goed sociaal plan.

* Tot 1 januari 2012 biedt WML een werkgarantie aan alle medewerkers die bovenformatief worden. Gedurende de looptijd van het sociaal plan Vento (tot 1 januari 2012) vervangt dit plan het huidige sociaal statuut.

* Voor medewerkers die bovenformatief worden en ouder zijn dan 55 jaar hebben we een verdergaande garantie: een werkgelegenheidsgarantie tot zij een pensioenopbouw van 70% hebben bereikt.

* In het sociaal plan is opgenomen dat medewerkers die bovenformatief worden, kiezen uit een begeleidingspakket of een persoonlijk budget, waarmee iemand zelf begeleiding naar ander werk inkoopt.

De laatste details en definitieve teksten worden de komende weken uitgewerkt, zodat begin augustus de definitieve tekst gereed is. Op 4 september organiseren de vakbonden een ledenraadpleging. Uiteraard wordt het definitieve sociaal plan voor die tijd gepubliceerd. Voorbehoud bij dit sociaal plan is dat de OR deze maand positief adviseert over de adviesaanvraag Vento.