FedEx & OVF introduceren 'Express Your Vote'

09/07/2008 15:00

FedEx & Overseas Vote Foundation

PERSBERICHT

FedEx Express introduceert samen met de Overseas Vote Foundation 'Express Your Vote' gericht op de presidentsverkiezingen van 2008

Nieuwe samenwerking vereenvoudigt het stemmen voor miljoenen Amerikanen in het buitenland

MEMPHIS, Tennessee, 9 juli 2008 - FedEx Express, een dochteronderneming van FedEx Corp. (NYSE: FDX) en 's werelds grootste expresbedrijf introduceert vandaag haar 'Express Your Vote' initiatief samen met de Overseas Vote Foundation (OVF), een partijonafhankelijke non-profit organisatie die tot doel heeft naar schatting zo'n zes miljoen Amerikanen in het buitenland de mogelijkheid te bieden deel te nemen aan de federale verkiezingen. Door dit initiatief krijgen Amerikanen in meer dan 89 landen de mogelijkheid tussen 15 september en 29 oktober hun stem voor de presidentsverkiezingen van 2008 uit te brengen met gebruikmaking van expresdiensten waarop zij korting ontvangen.

Het innovatieve Express Your Vote programma biedt Amerikaanse stemgerechtigden in het buitenland online verzendgemak, track en trace mogelijkheden en een bewijs van aflevering via de Overseas Vote Foundation website die is ontwikkeld met de nieuwste en meest geavanceerde automatiseringsoplossingen van FedEx.

Uit statistieken van het door de U.S. Election Assistance Commission opgestelde '2006 Uniformed and Overseas Citizens Absentee Voting Act Report' blijkt dat de op twee na grootste reden voor het afkeuren en daardoor niet meetellen van stemmen is dat deze te laat bij de locale verkiezingscentra worden ingeleverd.

FedEx is toegewijd tot het leveren van innovatieve oplossingen aan alle klanten over de hele wereld, zegt Rajesh Subramaniam, senior vice president, International Marketing, FedEx Services. De samenwerking met de Overseas Vote Foundation om het 'Express You Vote' initiatief aan te bieden, is een natuurlijk verlengstuk van onze doorlopende verbintenis. Door het strategisch benutten van onze fysieke en digitale netwerken, kunnen we wereldwijd in de behoeften van de mens voorzien.

"De Overseas Vote Foundation verheugt zich erop met FedEx Express samen te werken om Express Your Vote aan te bieden aan Amerikaanse staatsburgers en militairen in meer dan 89 landen," zei Susan Dzieduszycka-Suinat, directeur en CEO van Overseas Vote Foundation. "Dit gezamenlijke initiatief is bijzonder waardevol voor burgers en militairen in het buitenland die toegang willen tot het ongeëvenaarde netwerk van FedEx Express."

Voor meer informatie over het FedEx Express-Overseas Vote Foundation Express Your Vote initiatief en gegevens over de dienstverlening van FedEx kunt u kijken op http://www.overseasvotefoundation.org/expressyourvote.

Over FedEx

FedEx Corp. (NYSE: FDX) heeft voor klanten en bedrijven wereldwijd een breed aanbod aan mogelijkheden op het gebied van vervoer, e-commerce en zakelijke dienstverlening. Met jaarlijkse inkomsten van $38 miljard biedt het bedrijf geïntegreerde zakelijke oplossingen aan via een netwerk van ondernemingen die samen opereren en die gezamenlijk beheerd worden onder de bekende merknaam FedEx. FedEx wordt voortdurend genoemd onder de meest gewaardeerde en betrouwbare werkgevers ter wereld. FedEx stimuleert de meer dan 290.000 werknemers en onderaannemers om 'onvoorwaardelijk positief' gericht te blijven op veiligheid, de hoogste ethische en professionele standaard en de vragen en behoeften van de klanten en hun werkgebied. Ga voor meer informatie naar onze website news.fedex.com.

Over de Overseas Vote Foundation

De Overseas Vote Foundation (OVF), opgericht in 2005, is de eerste en enige niet-partijgebonden non-profit 501(c)(3) fondsenwerver die zich richt op de behoeften van stemgerechtigde burgers en militairen die willen deelnemen aan federale verkiezingen, door hen online toegang te bieden tot innovatieve hulpmiddelen en dienstverlening. Meer informatie vindt u op www.overseasvotefoundation.org.

Contact: Judy Schnitger-Zwinkels

Telefoon: +31 (0)20 3055926

Mobiel: +31 (0)6 20136462

Email: Judy.Schnitger@pcvs.nl





http://www.fedex.com