Gemeente Bernheze


Cultuureducatieprijs 2008

Uitreiking cultuureducatieprijs 2007 aan project Kloosterkapel Vorstenbosch

Ook dit jaar looft de gemeente Bernheze de Cultuureducatieprijs uit. De prijs wordt toegekend aan een organisatie die een vernieuwend cultuureducatief project voor jongeren ontwikkelt. Aanmelden van kandidaten kan tot 1 november 2008.

De gemeentelijke beleidsnota `Prikkelende cultuur en kunst in Bernheze' in 2006, introduceerde de cultuureducatieprijs. Deze jaarlijkse prijs van EUR 2.500,- is bestemd voor een organisatie die een vernieuwend project ontwikkelt in het kader van cultuureducatie gericht op jongeren.

Doel van de prijs
De doelstelling van de cultuureducatieprijs is tweeledig. Enerzijds vormt de prijs een stimulans voor organisaties, verenigingen en accommodaties op het terrein van kunst en cultuur uit Bernheze om een vernieuwend cultuureducatief project voor jongeren te ontwikkelen. Het project moet als doel hebben jongeren te stimuleren om accommodaties en activiteiten te bezoeken en deel te nemen aan culturele activiteiten op het gebied van theater, toneel, zang, dans, muziek, literatuur, beeldende kunst en cultureel erfgoed. Anderzijds wil de gemeente Bernheze met de prijs lokale instellingen, organisaties en accommodaties prikkelen om in deze vernieuwende cultuureducatieve projecten meer met elkaar samen te werken. In 2006 is de prijs toegekend aan kasteel Heeswijk voor de workshop Brass Rubbing en er is toen ook een bedrag van EUR 250,- toegekend aan musicalgroep Thézinda. Vorig jaar viel de initiatiefgroep kloosterkapel Vorstenbosch in de prijzen voor de organisatie en uitvoering van een cultureel podium voor jongeren in Bernheze.

Aanmelden
De gemeentelijke commissie Kunst adviseert het college van burgemeester en wethouders over de toekenning van de prijs. De uitgangspunten die zij daarbij hanteert zijn te vinden op www.bernheze.org/kunst.
U dient uw aanmelding vóór 1 november 2008 schriftelijk in te dienen. Voor vragen kunt u contact opnemen met mevrouw K. van den Akker van de gemeente Bernheze, telefoon (0412) 45 88 88, e-mail k.vanden.akker@bernheze.org.