Gemeente Bernheze


Ondertekening intentieverklaring Hildebrandstraat e.o. Heesch

Ondertekening intentieverklaring

Op donderdag 3 juli 2008 ondertekenden wethouder E. Daandels en directeur P. Vos van Mooiland Vastgoed BV de intentieovereenkomst voor de herontwikkeling van de Hildebrandstraat e.o. in Heesch.

Het traject dat hieraan vooraf ging is lang en intensief geweest. De overeenkomst bevat alle juridische afspraken tussen partijen en is de basis voor de (eventueel) nader op te stellen realisatieovereenkomst.

Voortraject
In juni 2005 heeft Mooiland Vastgoed BV de bewoners op de hoogte gebracht van het voornemen tot herstructurering van hun wijk. Voorstel is om alle 79 woningen op termijn te slopen en volledige nieuwbouw in deze buurt te realiseren. De nieuwe woningen gaan beter voldoen aan de kwalitatieve vraag naar woningen in de toekomst. Samen met bewoners is een sociaal plan opgesteld. Ook wordt samen met bewoners en gemeente een stedenbouwkundig plan voor de wijk ontwikkeld.

Haalbaarheidsonderzoek
Centraal in de intentieovereenkomst staat het haalbaarheidsonderzoek. De gemeente en Mooiland Vastgoed BV willen gezamenlijk de financiële, volkshuisvestelijke, juridische, maatschappelijke en stedenbouwkundige haalbaarheid van het plan onderzoeken. Uit het haalbaarheidsonderzoek moet blijken of het plan te realiseren is. Als dit het geval is, kan vervolgens een realisatieovereenkomst worden gesloten tussen de gemeente en Mooiland Vastgoed BV.