Nederlandse Tafeltennisbond

Rotterdam
Li Jiao en Li Jie gaan door tot en met WK 2011 in Rotterdam De Nederlandse toptafeltennissters Li Jiao en Li Jie hebben op Papendal allebei een contract ondertekend over het verlengen van hun samenwerking met de Nederlandse Tafeltennisbond tot en met de WK van 2011 in Rotterdam. Namens de NTTB tekende Edgar Verkooijen, kersvers voorzitter van het hoofdbestuur, de overeenkomst.

Oranjespeelster Li Jie, NTTB-voorzitter Edgar Verkooijen en Europees kampioene Li Jiao
(v.l.n.r.) ondertekenen op Papendal het contract. (FOTO: © NTTB)

Dat betekent dat het tweetal, beide deelneemster aan de Olympische Spelen volgende maand in Beijing, in principe tot en met 2011 voor het Nederlands team blijven uitkomen.

Li Jiao behaalde in 2007 de Europese titel in het enkelspel. De afgelopen twee jaar (2007, 2008) zegevierde de 35-jarige Heerhugowaardse bovendien bij de Europese Top-12. Li Jiao is de huidige nummer vijftien van de wereldranglijst. Samen met Li Jie, Elena Timina, Linda Creemers en Carla Nouwen eindigde ze begin dit jaar als zevende met Oranje bij de WK voor landenteams. Daardoor plaatste Nederland zich als beste Europese land voor de aankomende Olympische Spelen in Beijing.

De 24-jarige Li Jie schreef dit jaar het olympisch kwalificatie toernooi in het Franse Nantes op haar naam. Zodoende kan de inwoonster van Den Helder net als Li Jiao bij de Spelen ook uitkomen in het individuele toernooi, dat vanwege de invoering van de olympische landenwedstrijden alleen uit het enkelspel bestaat.

Eind deze week vertrekken Li Jiao en Li Jie naar China om zich daar verder voor te bereiden op de Spelen in Beijing. Elena Timina is vanwege haar functie als bondscoach bij de Europese Jeugd Kampioenschappen (EJK) tot en met 20 juli in het Italiaanse Terni. Timina, die alleen bij de olympische landenwedstrijd in actie komt, vertrekt daarna ook naar het trainingskamp in China.

Ook Linda Creemers en Carla Nouwen zullen aan de voorbereidingsstage in Azië deelnemen. Zij kunnen echter niet in actie komen op de OS zelf.