Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 9 juli

* POLITIE TREFT HENNEPKWEKERIJ AAN
SCHIEDAM-NIEUWLAND - Op dinsdagochtend, om ongeveer elf uur, stelde de politie een onderzoek in in een woning aan de Jan van Zutphenstraat. In de woning werd een in werking zijnde hennepkwekerij met 174 plantjes aangetroffen. De bewoners van het pand, een echtpaar van 25- en 27 jaar werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. De kwekerij is daarna onder toezicht van de politie ontmanteld.


* POLITIE HOUDT NEGEN STRAATROVERS AAN
VLAARDINGEN / WATERWEG-NOORD - De politie heeft dinsdagavond rond tien uur negen jongens uit Vlaardingen aangehouden voor een beroving van 14-jarige jongen op het Veerplein. Omstreeks kwart over negen 's avonds werd het slachtoffer uit Vlaardingen door de negen verdachten beroofd van diverse goederen. Hierop alarmeerde hij de politie. Agenten stelden onmiddellijk een onderzoek in de omgeving in en naar aanleiding van de opgegeven signalementen hielden zij de negen straatrovers aan. Het ging om twee jongens van 18, drie jongens van 19 en één jongen van 20 jaar. Tevens werden drie jongens aangehouden van 14, 15 en 16 jaar oud. De politie doet nader onderzoek naar de beroving.


* AANHOUDING VOOR VERNIELING AAN CARAVANS

MAASSLUIS - De politie heeft dinsdagmorgen rond kwart voor acht een 17-jarige jongen uit Maassluis aangehouden. Hij wordt verdacht van het plegen van vernielingen aan een tweetal caravans aan de Stadsmolen op zondagmorgen 15 juni. Er waren ondermeer ruiten vernield. De politie onderzoekt de toedracht.


* ROODLICHTCONTROLE
ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft een roodlichtcontrole uitgevoerd op de Melanchtonweg. Daar controleerden agenten dinsdagmorgen tussen half vijf en half zes op de Kruising van de Melanchtonweg en de GK van Hogendorpweg / Limburg van Stirumplein op het wachten voor het rode verkeerslicht. Negen personen zijn daarbij door het politiepersoneel bekeurd. 1 persoon kreeg een bekeuring voor het in het geheel niet voeren van de verlichting.


* STUDENTEN POLITIEACADEMIE ZETTEN ZICH VRIJWILLIG IN VOOR HUN WIJK

NOORD - In district Noord hebben studenten van de politieacademie zaterdag 5 juli, in samenwerking met het Centrum voor Dienstverlening (CVD), op verschillende locaties in hun wijk vrijwillig allerlei werkzaamheden gedaan. De inzet van de politiestudenten had tot doel om de wijk beter te leren kennen, en tegelijkertijd contact te leggen met de bewoners.

Oudhollandse spelen
In het Schiebroeksepark werden de studenten van de politieacademie gekoppeld aan scholieren van het middelbaar onderwijs, die een invulling moesten geven aan hun maatschappelijke stage. In verband met het 25 jarige jubileum van de deelgemeente Hillegersberg/Schiebroek, werd in het park een feest voor (en door) de bewoners georganiseerd, waarbij verschillende oudhollandse spelen werden gehouden. De studenten van de politieacademie hebben deze activiteiten samen met de scholieren van het middelbaar onderwijs begeleid. Met veel plezier namen kinderen uit de buurt aan de spellen deel.

Opknapbeurt
Aan de Noorderhavenkade werd het kantoor van het Pluspunt opgeknapt; samen met de vrijwilligers van deze stichting die zich inzet voor daklozen, gaven de politiestudenten het kantoor een verfbeurt.

Geveltuinen en hangplanten
Onder toezicht van de Stichting Onderneming Opbouwwerk Rotterdam (SONOR) hebben de politiestudenten, samen met enthousiaste bewoners van de Agniessestraat, 22 geveltuinen aangelegd. In de Vijverhofstraat werden samen met de bewoners 10 hangplanten bevestigd. Ook deze bewoners waren blij met de actie!

Bloembakken
Op de locatie BAVO Europoort aan de IJsselstraat werden twee grote bloembakken gebouwd. Dit werd gedaan in samenwerking met Hoveniersbedrijf Van der Spek, en onder het toeziend oog van geïnteresseerde wijkbewoners.
De actie is uitgevoerd om de politie dichter bij de mensen in de wijken en in de maatschappij te laten staan. Kennis van het werkgebied en contact met de burgers is dan ook van groot van belang.


* JONGEN AANGEHOUDEN NA VECHTPARTIJ
OOST - Politieagenten van district Oost hebben dinsdagavond een 17-jarige jongen aangehouden, na een vechtpartij op een schoolfeest aan de Driekamp. De groep jongeren was na de ruzie weggelopen richting de Trimbaan. Nadat alerte docenten de politie hadden gewaarschuwd, werd direct een onderzoek in de omgeving ingesteld. Tegelijkertijd werd er door drie jongeren aangifte gedaan op een politiebureau. De jongen uit Krimpen aan den IJssel werd even later op de Groenendaal aangehouden. De politie onderzoekt de toedracht.


* JONGEN MISHANDELT ZUS
PRINSENLAND - Politieagenten van district Oost hebben dinsdagavond een 17-jarige jongen aangehouden, nadat hij zijn 14-jarige zus had mishandeld. Rond acht uur 's avonds kreeg de politie de melding dat op een grasveld bij de Dosiostraat een meisje werd mishandeld. Ter plaatse troffen politieagenten het aangeslagen meisje. De verdachte was toen al weg. Na een onderzoek in de omgeving werd de Rotterdammer in zijn woning aan de Melissantstraat alsnog aangehouden. De politie onderzoekt de toedracht.


* JONGEN LAAT 'OEFENWAPEN' ZIEN
ZEVENKAMP - Dinsdagavond rond half zeven kreeg de politie de melding dat in de hal van een zwembad een jongen een op een vuurwapen gelijkend voorwerp had laten zien. De politie stelde direct een onderzoek in. Toen de politie aankwam, kwam de 15-jarige jongen net naar buiten. Hij werd direct aangehouden. Na controle van de tas van de jongen, bleek dat hij in het bezit was van meerdere 'oefenwapens'. Deze nep-wapens waren afkomstig van een cursus zelfverdediging, die de jongen zojuist had gevolgd. Na onderzoek en met maken van proces-verbaal mocht de jongen zijn weg weer vervolgen. De nep-wapens moest hij direct bij de docent van de cursus inleveren.


* POLITIE HOUDT DRONKEN MAN AAN
VREEWIJK / FEYENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft dinsdagmiddag omstreeks vijf uur op de Beukendaal een 37-jarig man uit Rotterdam aangehouden. De verdachte was zwaar onder invloed van alcohol en werd daarom door RET-personeel uit een tram van lijn 2 gehaald. Vervolgens vroegen gewaarschuwde politiemensen hem meerdere malen om zijn legitimatiebewijs te tonen. Dit weigerde hij. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op het bureau werden politiemedewerkers herhaaldeijk uitgescholden door de Rotterdammer. De politie gaf hem een proces-verbaal voor openbare dronkenschap en het niet tonen van een identificatiebewijs.


* ONGEVAARLIJKE SLANG ONTSNAPT
RIDDERKERK - Uit een woning aan de Schiestraat is dinsdagochtend een ongevaarlijke, niet-giftige slang ontsnapt. Buren ontdekte de slang in hun tuin en waarschuwde de eigenaar, die de vermissing vervolgens bij de politie meldde. De slang is 30 centimeter lang, rood/zwart/oranje gekleurd en heeft de dikte van ongveer een vinger. De eigenaar heeft de rest van zijn buren zelf over de vermissing en ongevaarlijke aard van het dier geinformeerd. Mensen die de slang zien, kunnen contact opnemen met de politie.


* POLITIE ONTMANTELT HENNEPKWEKERIJ / VERDACHTE AANGEHOUDEN

RIDDERKERK / FEYENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft dinsdagmiddag rond drie uur in een woning aan de Noordstraat een hennepkwekerij ontmanteld. Tevens werd een 41-jarige man uit Ridderkerk aangehouden.
Oplettende getuigen roken bij de woning een enorme stank en alarmeerden de politie. Hierop stelden agenten een onderzoek in. In het pand waren geen mensen aanwezig. Wel liep er een verzwakte kat rond. Omdat het dier zijn behoeftes op de grond deed ontstond de stank. De dierenambulance nam de kat mee. Tevens ontdekten politiemedewerkers in het pand een in werking zijnde hennepkwekerij. In totaal werden 84 planten aangetroffen. Tijdens de ontmanteling kwam de verdachte uit Ridderkerk aanrijden in een auto. Hierop werd hij door politiepersoneel staande gehouden. Uit controle bleek de man onder invloed van alcohol te zijn. De Ridderkerker werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie onderzoekt de zaak.


* POLITIE HOUDT MAN AAN NA BELEDIGING
GROOT IJSSELMONDE / FEYENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft dinsdagmiddag rond twaalf uur op de Kreekhuizenlaan een 40-jarige man uit Barendrecht aangehouden voor belediging. In een stadsbus werd de Barendrechter boos op een 54-jarige man uit Rotterdam. Hij noemde de Rotterdammer een 'racist' en dreigde hem te slaan. Hierop werd de politie gealarmeerd. Agenten hielden de verdachte aan voor belediging en brachten hem over naar het politiebureau. Tevens gaf de RET hem twee bekeuringen.


* DRIE MANNEN GERED NA (GEDEELTELIJK) ZINKEN DUWBOOT

CALANDKANAAL - In de nacht van dinsdag op woensdag is een duwboot, genaamd Virgo, gedeeltelijk gezonken in het Breediep t.h. van Hoek van Holland. De boot, die met een lege bak onderweg was van Rotterdam naar het Calandkanaal, raakte daar in de problemen en maakte water. Twee van de drie Duitse bemanningsleden konden zich op tijd in veiligheid brengen door op de duwbak te klimmen. De 47-jarige kapitein kon de bak niet op tijd bereiken. Nadat hij een noodsignaal had uitgezonden is hij te water geraakt. Boten van de Zeehavenpolitie, de Havendienst en de KNRM waren snel ter plaatse. De twee bemanningsleden die op de bak waren geklommen werden aan boord genomen van het schip van de Havendienst en de kapitein werd uit het water gered door de leden van de reddingsmaatschappij. Hierna zijn de drie opgevangen in het politiebureau Rozenburgsesluis. De duwboot is maar gedeeltelijk gezonken omdat hij met een kabel aan de duwbak vast bleef zitten. Later vandaag zal een bergingsmaatschappij de boot lichten door middel van een drijvende bok. De Zeehavenpolitie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het voorval.


* AANHOUDING BENZINEDIEF
ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft een automobilist aangehouden die had getankt zonder te betalen. Politiemedewerkers van het wijkteam Albrandswaard hielden dinsdagmiddag even na vier uur een automobilist staande die met hoge snelheid was weggereden bij een tankstation aan de Groene Kruisweg en daarbij het rode licht had genegeerd. Na controle bleek dat er valse kentekenplaten op de auto zaten en dat de auto onverzekerd was. De bestuurder bleek ook nog twee openstaande boetes te hebben. De 37-jarige Rotterdammer is hierop aangehouden, overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.


* AANHOUDING NA OVERLAST IN METRO
ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft een man aangehouden die voor overlast zorgde in de metro. Dinsdagmiddag rond drie uur heeft de politie in samenwerking met RET-controleurs een man aangehouden in de omgeving van de Koddeweg die voor overlast had gezorgd in de metro. Hij was onder invloed van alcohol, reed zonder plaatsbewijs en had zijn behoefte gedaan in het metrostel. De 49-jarige Rotterdammer is aangehouden en ingesloten op het politiebureau waar hij diverse bekeuringen kreeg.


* CONTROLE ZWAAR VERVOER
ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft een controle uitgevoerd op zwaar vervoer op de A15 nabij de Punt. Daar controleerden agenten dinsdag tussen negen uur 's ochtend en half vier 's middags. Resultaten: 22 vrachtauto's en 1 trekker gecontroleerd. Daar werden de volgende overtredingen waargenomen en beboet: 5 overbeladingen, waarbij de hoogste overbelading 51% op het totaalgewicht betrof. 5 X afvallende lading, 5 maal Hoogte. De hoogste was 4.54 meter; dit is 2 x lengte, de grootste overtreding betrof 4 meter. 1 x te weinig schoteldruk. 1 x bellen, 2 x vluchtstrook rijden. 1 x boete rapp. niet gekeurde tachograaf.


* EXTRA VERKEERSBORDEN VOOR MEER VEILIGHEID BIJ BARENDRECHTSE

BASISSCHOLEN
BARENDRECHT - Op donderdag 10 juli onthult wethouder Zuurbier de nieuwe verkeersborden, die geplaatst worden rondom de basisscholen de Vrijenburg en CBS de Driehoek. De borden zijn ontworpen door de leerlingen zelf en moeten de verkeersveiligheid rondom de scholen vergroten. Het plaatsen van de extra, nieuwe verkeersborden is een initiatief van de gemeente Barendrecht en de politie van district Zuid.

Enquete
Onder bewoners van de wijk Vrijenburg heeft de politie onlangs een enquete gehouden over veiligheid in hun wijk. In de uitslag van de enquête is naar voren gekomen dat de grootste ergernis in de wijk te maken heeft met hoge snelheid van auto's, voornamelijk in de omgeving bij de basisscholen de Vrijenburg en CBS de Driehoek.

Verkeersborden ontwerpen
Om de verkeersveiligheid rondom de scholen te vergroten hebben de gemeente en de politie het plaatsen van extra verkeersborden geïnitieerd. Leerlingen van groep zes en zeven van de scholen mochten de borden zelf ontwerpen. De twee winnende ontwerpen worden door een jury gekozen en door de gemeente geplaatst.

Politieoptreden
De politie doet er, in samenwerking met de gemeente, alles aan om de verkeersveiligheid te vergroten. Het terugdringen van de hoge snelheid is hier één van de aspecten van. Naast het plaatsen van extra verkeersborden ter preventie, zal er door middel van onder andere snelheidscontroles de komende tijd ook strenger opgetreden worden.


* SNELHEIDSCONTROLE NA KLACHTEN BUURTBEWONERS

HEKELINGEN / DE EILANDEN - Op woensdag 9 juli 2008 tussen 07:20uur en 08:00 uur een snelheidscontrole gehouden naar aanleiding van klachten uit de buurt dat op de Meeldijk te Hekelingen regelmatig erg hard gereden zou worden. Tijdens de controle zijn 22 voertuigen gecontroleerd waarvan 7 voertuigen te hard reden. Hoogst gemeten snelheid was gecorrigeerd 48km/h waar 30km/h is toegestaan.


* ONDERZOEK NA AANRIJDING MET AANHANGER STOEPTEGELS

OUDE-TONGE - De politie onderzoekt de toedracht van een aanrijding waarbij een losgeschoten aanhanger met betontegels tegen auto's aanbotste. Een 23-jarige man uit Zierikzee reed dinsdagmorgen rond half elf op de N59 met een aanhangwagen bij Oude-Tonge. Op een moment begon de aanhangwagen te slingeren, en raakte de man de controle kwijt over de combinatie. Hierdoor schoot de aanhangwagen los en botste frontaal op een tegemoetkomende auto. De 61-jarige bestuurder van de auto moest hierdoor worden overgebracht naar het ziekenhuis voor de behandeling van verwondingen. Na de botsing draaide de aanhangwagen en botste tegen een tweede auto. De bijrijder van de 23-jarige man, een 22-jarige vrouw uit Zierikzee, moest ook naar het ziekenhuis in Dirksland. Tegen de 23-jarige bestuurder is proces-verbaal opgemaakt. Rond half één is de weg weer vrijgegeven voor het verkeer.