Gemeente Hilvarenbeek


Website over kunst en cultuur in Hilvarenbeek gelanceerd

Sinds enkele dagen is de nieuwe website over kunst en cultuur in de gemeente Hilvarenbeek open voor publiek. Op
www.kunstencultuur-hilvarenbeek.nl heeft de lokale kunstaankoop-commissie een overzicht samengesteld van alle kunstuitingen binnen de gemeente. Op de website is informatie te vinden over zowel oude - veelal religieus georiënteerde - kunst-werken als over moderne beelden. Van elk kunstwerk zijn basisgegevens, een foto en een beschrijving opgenomen.

In de nabije toekomst wordt de website uitgebreid met fiets- en wandelroutes die langs de kunstwerken leiden. Er komt een Kapellekesroute - af te leggen per fiets of te voet -, een korte wandelroute langs moderne kunst door de kern van Hilvarenbeek en fietsroutes door en rond de verschillende kerkdorpen. Bovendien is het de bedoeling dat ook literatuur en muziek een plaats krijgt zodat literaire werken en muziekstukken die in de afgelopen jaren prijzen hebben gewonnen tijdens lokale festivals kunnen worden gelezen en/of beluisterd.

Wethouder Van Mol - die onder meer kunst en cultuur in zijn portefeuille heeft - is blij met het initiatief van de kunstaankoopcommisie . Dat de gemeente Hilvarenbeek bekend staat als een culturele gemeente dankt zij niet alleen aan de vele monumenten en culturele activiteiten die er werden en worden ontplooid maar natuurlijk ook aan het groot aantal kunstwerken dat er te bekijken is. Het is belangrijk dat deze kunstuitingen nu ook langs digitale weg voor iedereen toegankelijk zijn. Van Mol hoopt dat veel bezoekers - zowel van binnen als van buiten de gemeente - hun weg zullen vinden naar www.kunstencultuur-hilvarenbeek.nl