Politie Kennemerland

Persberichten Kennemerland

Kennemerland, 09-07-2008

Hennepplantage in schuur van woning

BEVERWIJK, 8 juli - Politiemensen hebben dinsdag in de schuur van een woning aan de Plantage een hennepplantage aangetroffen. Er stonden ruim 50 planten en de nodige apparatuur om de planten goed te laten groeien. Alles is in beslag genomen en inmiddels vernietigd. In de woning werd ook een kuisboog aangetroffen, een verboden wapen. Ook de boog is in beslag genomen. Verder bleek er geknoeid met de stroomvoorziening. Deze is afgesloten en er is aangifte gedaan van oplichting. De bewoner is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Snelheidscontroles

Het aantal verkeersdoden in Nederland loopt steeds verder terug. Waren er in 1974 nog meer dan 3300 verkeersdoden, in 2007 waren dat er ruim 800. Vier keer minder dan 34 jaar geleden terwijl het verkeer veel drukker is geworden! Het zijn er echter nog steeds te veel. De politie Kennemerland draagt bij aan een verdere verlaging van het aantal verkeersslachtoffers door intensief te controleren op wegen waar vaak te hard wordt gereden en waar veel ongevallen plaatsvinden. Dinsdag en woensdag zijn bij controles op enkele van die wegen veel bekeuringen uitgeschreven.

HEEMSKERK, 8 juli - Dinsdag is van 13.40 tot 15.15 uur gecontroleerd op de Rijksstraatweg. Er werden 1071 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 91 sneller dan de toegestane 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 82 km per uur.

HAARLEM, 8 juli - Dinsdag is van 08.45 tot 11.00 uur gecontroleerd op de Prins Bernhardlaan. Er werden 1278 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 184 sneller dan de toegestane 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 83 km per uur.

BEVERWIJK, 8 juli - Dinsdag is van 13.30 tot 15.00 uur gecontroleerd op de Parallelweg. Er werden 1055 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 36 sneller dan de toegestane 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 77 km per uur. Verder werd van 13.30 tot 15.00 uur gecontroleerd op de Wijkermeerweg. Hier werden 1284 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 65 sneller dan de toegestane 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 67 km per uur.

HEEMSTEDE, 8 juli - Dinsdag is van 08.30 tot 11.00 uur gecontroleerd op de Herenweg. Er werden 1711 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 115 sneller dan de toegestane 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 74 km per uur.

HEEMSTEDE, 9 juli - Woensdag is van 08.30 tot 11.00 uur gecontroleerd op de Herenweg. Er werden 2434 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 180 sneller dan de toegestane 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 76 km per uur.

Man mishandelt echtgenote

NIEUW VENNEP, 8 juli - De politie heeft omstreeks 22.30 uur een man uit Nieuw Vennep aangehouden. De man wordt er van verdacht zijn echtgenote te hebben mishandeld. De kinderen van het echtpaar konden de vrouw ontzetten. De man is voor nader onderzoek ingesloten in een politiebureau.

Dronken vrouw veroorzaakt overlast

HAARLEM, 8 juli - Na een melding van personeel van een warenhuis in de Kruisstraat heeft de politie een 51-jarige Haarlemse vrouw aangehouden. De vrouw had geprobeerd enkele goederen te stelen, maar een medewerker van het warenhuis wist dit te voorkomen. De vrouw had ook enkele vernielingen gepleegd en gedroeg zich agressief. De vrouw bleek onder de invloed van alcohol. Ze is voor nader onderzoek ingesloten in een politiebureau. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jeugdige vandalen aangehouden

BEVERWIJK, 8 juli - Een oplettende buurtbewoner zag rond 21.00 uur hoe vier jongens stenen en tegels vernielden op een bouwplaats aan de Laan der Nederlanden. Hij sprak de jongens aan, hield ze vast en waarschuwde de politie. Deze heeft het viertal, Beverwijkse jongens van 12, 13 (2) en 14 jaar oud, meegenomen naar het bureau. Hier is proces-verbaal tegen hen opgemaakt. Vervolgens mochten zij, onder begeleiding van hun gewaarschuwde ouders, het bureau weer verlaten.

Dief aangehouden

HEEMSKERK, 9 juli - Surveillerende agenten zagen rond 06.15 uur een man uit de bosjes komen op het Euratomplein. De man werd gecontroleerd, waarop de agenten in de bosjes enkele stroomkabels aantroffen. Deze bleken van diefstal afkomstig. De man is aangehouden op verdenking van diefstal van de kabels en voor nader onderzoek ingesloten in een politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Onverzekerd en geen APK en rijbewijs

HEEMSTEDE, 8 juli - Bij een verkeerscontrole op de Herenweg is een 31-jarige automobilist uit Tilburg omstreeks 13.15 uur aangehouden. De man reed onverzekerd rond, had geen geldige APK en bleek geen rijbewijs te hebben. Ook gaf hij in eerste instantie een valse naam op. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt op de verschillende feiten.