Gemeente Groningen

Chinese delegatie met Ni Hao-ondernemer bezoekt Groningen Een delegatie uit het Chinese Harbin heeft woensdag 9 juli een bezoek gebracht aan loco-burgemeester Peter Verschuren. Bij de Chinese groep zaten burgemeester Zhang Xiaolian van Harbin en ondernemer Wu, bekend van de Hi Hao-restaurants in Groningen en de initiatiefnemer van het openlucht museum Holland Park in Harbin.

foto Chinese delegatie op stadhuis Verschuren sprak de groep toe en bedankte Wu voor zijn inzet voor het uibreiden en intensiveren van de relatie tussen China en Groningen. "Wu heeft door zijn vele investeringen in onze stad de afstand tussen Groningen en China aanzienlijk verkleind en de betekenis van China in Groningen zeer vergroot."

IJsbeeldhouwers
Verschuren vertelde dat Harbin bij de Groningers vooral bekend is door de wereldberoemde ijssculpturen. "Het mag dan ook geen toeval zijn dat de eerste ijsbeeldententoonstelling in de Chinse Tuin in de Hortus gebouwd werd door de ijsbeeldhouwers uit Harbin."

foto Chinese vlag Studenten
Hij stelde tevreden vast dat Groningen al ruim twintig jaar intensieve betrekkingen met China onderhoudt. Groningen heeft sinds 1985 een zusterstadrelatie met Tianjin en onderhoudt een vriendschapsrelatie met Xian. Verschuren constateerde met genoegen dat het aantal Chinese studenten in Groningen ieder naar toeneemt. "Ik juich die vorm van internationalisering van harte toe." De Chinezen nodigden het Groningse college van B&W uit een tegenbezoek te brengen aan de miljoenenstad in noordoost China.
Gepubliceerd op: woensdag 9 juli 2008
woensdag 9 juli 2008:
Chinese delegatie met Ni Hao-ondernemer bezoekt Groningen
woensdag 9 juli 2008:
Gele steentjes op kruisingen stroever na klachten over gladheid
dinsdag 8 juli 2008:
Bed & Breakfast exploiteren in huis beperkt mogelijk Opknapbeurt bedrijventerreinen: verbrede Bornholmstraat officieel open
woensdag 2 juli 2008: