Gemeente Edam-Volendam

Raad van State doet uitspraak inzake Zuidpolder-Oost

Op 3 juli jl. heeft de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State uitspraak gedaan in de beroepsprocedure die was aangespannen door de Stichting Ook vogels hebben bouwdrift e.a. Het beroep was ingesteld tegen het besluit van de provincie waarbij de eerste partiële herziening van bestemmingsplan Zuidpolder Oost is goedgekeurd. Het beroep is niet-ontvankelijk verklaard in verband met het niet op tijd betaald hebben van het verschuldigde griffierecht.

De Raad van State heeft tevens uitspraak gedaan in de door dezelfde stichting e.a. aangevraagde voorlopige voorziening procedure. Dit verzoek is kennelijk ongegrond verklaard omdat er gelet op de andere uitspraak geen sprake meer is van een geding. Het verzoek om voorlopige voorziening is afgewezen.

De Stichting Ook vogels hebben bouwdrift e.a. hebben zes weken de gelegenheid om verzet aan te tekenen tegen de beslissing van de Raad van State.

Op het moment dat bovengenoemde beslissing van de Raad van State definitief geworden is resteert nog één overgebleven beroepsprocedure bij de Raad van State. De gemeente is daarover met betrokkene in overleg.

De uitspraak van de Raad van State betekent dat de gemeente voortvarend verder kan gaan met de voorbereiding van woningbouw in Zuidpolder-Oost. De eerste paal van de eerste woningen is gepland in september 2009.