Gemeente De Ronde Venen


Meer mensen aan het werk door regionale samenwerking

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente De Ronde Venen heeft besloten extra geld beschikbaar te stellen voor regionale samenwerking tussen het CWI, UWV en de gemeenten.

De regionale samenwerking heeft als doel om meer mensen aan het werk te krijgen. Daarnaast zal dit project er voor zorgen dat de samenwerking efficiënter wordt en dat werkzoekenden terecht kunnen bij één loket. De samenwerking heeft als gewenst resultaat voor de inwoners van de gemeente De Ronde Venen dat er meer kansen voor hen ontstaan op de regionale arbeidsmarkt.

Een van de hoofddoelstellingen van het kabinet is de participatie van mensen op de arbeidsmarkt te verhogen. Inmiddels wordt per regio de regionale samenwerking tussen het CWI, UVW en de gemeenten opgezet. De gemeenten Aalsmeer, Abcoude, Amstelveen, De Ronde Venen, Ouder-Amstel, Uithoorn, het CWI Amstelland en het UWV zijn begonnen een regionale visie op de arbeidsmarkt op te stellen. Daartoe is onder meer een regionale projectorganisatie ingericht met een bestuurlijke stuurgroep, een ambtelijke stuurgroep, een projectgroep en diverse werkgroepen. De gemeente Amstelveen is de projectleider van het project in onze regio. In het najaar worden de eerste resultaten verwacht.

De regionale samenwerking vraagt om diverse inspanningen van de verschillende instanties. De financiering van het project valt uiteen in incidentele en structurele kosten. Het college van B&W heeft in de vergadering van 8 juli ingestemd met de extra incidentele kosten van EUR39.000 die nodig zijn voor de implementatie van de ketensamenwerking. Deze kosten zijn verdeeld op basis van het inwoneraantal per gemeente. Vanuit het rijk is een tegemoetkoming beschikbaar gesteld voor de uitvoeringskosten van het project.