Vlaamse Overheid

Bataviastraat

Diaboloproject: eerste fase werkzaamheden Bataviastraat

Vlaamse overheid

woensdag 9 juli 2008

Op 4 augustus wordt begonnen met de aanleg van een spoorwegtunnel ter hoogte van het verkeersknooppunt van de E19 en de Luchthavenlaan in Machelen. De Bataviastraat zal daarbij een asverschuiving ondergaan. De aanleg van de spoorwegtunnel maakt deel uit van het Diaboloproject, de noordelijke ontsluiting van de luchthaven van Zaventem. Er zijn ook plaatselijke werkzaamheden gepland in de Bataviastraat op het tracé ter hoogte van de Brucargo-terreinen.

Om de hinder voor het verkeer tijdens de werkzaamheden te beperken, zullen vanaf 4 tot 8 augustus de middenberm en een deel van de zijberm van de Bataviastraat tijdelijk verhard en aangepast worden. Tijdens die voorbereidende werkzaamheden zal enkel de linkse voorsorteerstrook van de Bataviastraat tussen het kruispunt met de Haachtsesteenweg en de rotonde Brucargo gebruikt worden als werkterrein.

Volgens de huidige planning begint op 11 augustus de eerste fase van de aanleg van de spoorwegtunnel. Vanaf dan ondergaat de Bataviastraat een plaatselijke asverschuiving. Het doorgaande verkeer richting Brucargo zal daarbij twee rijstroken kunnen blijven gebruiken, met een extra rechtse afslagstrook voor de rotonde. Het verkeer richting E19 zal drie rijstroken kunnen blijven gebruiken. Om de veiligheid van fietsers en voetgangers te verzekeren, zal er voor hen een gescheiden en beveiligde zone in elke rijrichting voorzien worden. De hierbij ingesloten plannen dienen ter verduidelijking.

De eerste fase van de aanleg van de spoortunnel zal volgens de huidige planning beëindigd zijn tegen half januari 2009.

In dezelfde Bataviastraat zullen voorbij de rotonde plaatselijke wegwerkzaamheden uitgevoerd worden. Daarbij zal het verkeer naar gebouw 701 en naar Zone Noord omgeleid worden via de parallelweg vanaf het kruispunt van de Haachtsesteenweg en de Stationslaan. Die werkzaamheden zullen duren tot eind november 2008. Brucargo, Delhaize en Q Park Car Hotel zullen bereikbaar blijven, maar op piekmomenten kunnen de werkzaamheden leiden tot beperkte vertragingen.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Ir. Frans Venstermans, Agentschap Infrastructuur, Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant
Tel: 02 257 23 00
Fax: 02 257 23 80
Email: wegen.vlaamsbrabant@vlaanderen.be

Bijlagen:


* Bijlage bij Diaboloproject Bataviastraat(PDF, 2186 KB)