Gemeente Goirle

Het water stroomt weer in Tilburg en omstreken

Tilburg en Goirle zat donderdagochtend een aantal uur zonder water. Volgens Brabant Water was de oorzaak hiervan is een lekkage in een transportleiding. De lekkage zou zijn ontstaan op de Baron Van Voorst Tot Voorstweg in Tilburg.

Tijdens of na de herstelwerkzaamheden is het mogelijk dat er bruin gekleurd water uit de kraan komt. Bruin water ziet er niet fris uit, maar is niet schadelijk voor de gezondheid. Mocht er bruin water uit de kraan komen, dan kunt u de kraan het beste even dichthouden. Na een half uur is het meeste bruine water uit de hoofdleiding verdwenen. Als u de kraan weer opendraait, laat het water dan doorlopen totdat de bruine kleur verdwenen is. Eventueel kunt u het zeefje van de kraan reinigen.

Hebt u bruine vlekken in uw wasgoed, dan adviseren wij de was nat te houden en opnieuw te doen met een biologisch voorwasmiddel. Houd de was tussen de twee wasbeurten goed nat, anders gaan de vlekken er niet meer uit. Zijn de vlekken er na één keer wassen niet uit, was de kleding dan direct nog een keer.