Ingezonden persbericht


Persbericht, 9 juli 2008

Eindelijk Bagels & Beans in Utrecht!

Het is eindelijk zover: Bagels & Beans opent vandaag - woensdag 9 juli - haar deuren aan de Utrechtse Biltstraat 60. Een aanwinst voor de onlangs gerenoveerde straat. Bagels & Beans is te vinden in een historisch hoekpand uit de jaren dertig aan het begin van de Biltstraat, naast biologische eetwinkel Estafette. De bagel- en espressobar wordt gerund door Vincent Groenendijk. Vincent verheugt zich op het moment dat hij woensdag zijn deuren opent: "Tijdens een lange voorbereiding hebben wij intensief getraind op het maken van de beste koffie en het bereiden van de lekkerste bagels. Kortom, wij dagen iedereen uit om onze lekkernijen te testen. We zijn er klaar voor."

Genieten

Bij Bagels & Beans draait het om genieten. Op het terras smullen van een versbelegde bagel. Of 's ochtends de eerste zonnestralen vangen aan een tafeltje achter het raam met een lekkere cappuccino erbij. In het door Zuid Frankrijk geïnspireerde interieur staat een grote leestafel vol tijdschriften en kranten. Op de achtergrond hoor je klassieke muziek en easy jazz. Bagels & Beans is overigens niet alleen een fijne plek om te lunchen, ook voor een lekker ontbijtje kun je er 7 dagen per week terecht. En alle bagels, sappen en verschillende soorten koffie kunnen ook meegenomen worden. Vincent: "We gaan doordeweeks al om 8.28 uur open en ik reken er op dat ook veel mensen op weg naar hun werk of naar de Uithof even snel een lekkere versgemalen koffie meepikken."

Verrassend anders

Bagels & Beans is verrassend anders. In de winkel vind je bijvoorbeeld tafelbordjes waarmee je kunt communiceren met andere gasten en met de bediening. Ook het assortiment is verrassend. Denk bijvoorbeeld aan de bagel 'rookkippetje', de bagel 'hass' (met avocado en tomaat) of de bagel met banaan, ahornsiroop en kaneel. Ook verkrijgbaar: de lekkerste cappuccino en espresso en versgeperste groente- en fruitsappen.

Over Bagels & Beans

Bagels & Beans is gestart in 1995. Grondleggers van deze Nederlandse organisatie zijn Ninande Thio en Ronald Bakker. Ze startten halverwege de jaren negentig de eerste Bagels & Beans in Amsterdam aan de Ferdinand Bolstraat. Het tweetal voelde haarfijn aan dat de tijd rijp was voor een opvallend andere ontbijt- en lunchplek, waar eerlijke en heerlijke belegde bagels, koffie en verse fruit- en groentesappen worden geserveerd. Al snel bleek Bagels & Beans een succesformule te zijn en werden steeds meer bagel- en espressoshops geopend door het hele land. Op dit moment zijn het er 33 en dit jaar komen er nog zeven bij.

Bagels & Beans won met vlag en wimpel de AD koffietest 2007.