P e r s b e r i c h t - 9 juli 2008

Vrolijke zomer voor asielzoekerskinderen

Fijn om naar uit te kijken!

Veel kinderen kunnen niet wachten tot de zomervakantie eindelijk begint: lekker weg naar een ander land, gezellige dagjes uit en alle tijd om te spelen met vrienden en vriendinnen. De kinderen in asielzoekerscentra beleven de zomerperiode toch anders. Zonder school is elke dag op het terrein hetzelfde; op vakantie gaan kan niet. Stichting de Vrolijkheid organiseert daarom elke zomer extra workshops op verschillende AZC's in heel Nederland.

De kinderen en jongeren op AZC's krijgen een creatief programma aangeboden vol dans, muziek, rap en beeldende kunst. Ze worden begeleid door professionele kunstenaars en enthousiaste vrijwilligers die maar één doel hebben: de zomer van 2008 onvergetelijk maken.

Vrolijke zomerweken in bedrijf zien?

Als je creatief bezig bent geweest is het natuurlijk leuk om te kunnen laten zien wat je gemaakt en geleerd hebt. Daarom is er aan het einde van de zomerweek een presentatie van de kinderen met hun Vrolijke kunst. In de afgelopen jaren vonden de kinderen dat best spannend, maar de plankenkoorts werd snel vervangen door een trotse glimlach. Iedereen die nieuwsgierig is, nodigen wij graag uit om te komen kijken naar de eindpresentatie op een AZC!

Brabant

Zomerweek in AZC Dongen, Gilze-Rijen en Oisterwijk: 7, 8 en 9 juli. Presentatie: dagelijks 16.00 uur.

Zeeland

Voor het bezoeken van de zomerweek (7 t/m 11 juli) in AZC Middelburg kunt u contact opnemen met de Vrolijkheid.

Friesland

Presentaties: 12 juli in Appelscha en 18 juli in Burgum.

Utrecht

Presentaties: 25 juli in AZC Leersum en 1 augustus van 15.30-16.30 uur in AZC Utrecht.

Groningen

Voor het bezoeken van de zomerweek in Ter Apel (14,15 juli) of Musselkanaal (21 t/m 23 juli) kunt u contact opnemen met de Vrolijkheid.

Zuid-Holland

De Vrolijke zomerweken in 's Gravendeel duren van 21 juli t/m 22 augustus. Presentatie: op 30 juli van 18.00-19.00 uur treden de kinderen op met Circus Rotjeknor.

Extra

FOAM-workshops in Azelo en Schalkhaar op resp. 16 juli en 7 augustus.

De Vrolijkheid laat kinderen even vluchten in verf, muziek, theater en dans

Stichting de Vrolijkheid brengt vrolijkheid naar kinderen en jongeren in Nederlandse asielzoekerscentra. We organiseren workshops en creatieve activiteiten waarin de kinderen zich kunnen uiten en spelen, hun talenten kunnen ontdekken en gewoon vrolijk kunnen zijn. Want wie dat kan, kan z'n eigen wereld maken. De Vrolijkheid wordt niet structureel gesteund door de overheid en is daarom afhankelijk van particuliere donaties.