Universiteit van Amsterdam

Gepubliceerd op 9 juli 2008

Arnold Schilder benoemd tot voorzitter International Auditing and Assurance Standards Board

Gepubliceerd op 9 juli 2008

Prof. dr. Arnold Schilder, hoogleraar Accountantscontrole aan de UvA, is per 1 januari 2009 voor drie jaar benoemd tot voorzitter van de International Auditing and Assurance Standards Board (IAASB). Deze raad stelt op het gebied van auditing de internationale standaarden op en werkt onder de auspiciën van de International Federation of Accountants.

Als voorzitter zal Schilder de IAASB leiden in het bewerkstelligen van een hoge kwaliteit in auditing- en verzekeringsstandaarden, en het samenbrengen van internationale en nationale standaarden. Hij zal een centrale rol spelen in het streven van de IAASB om de kwaliteit en uniformiteit van de auditing-praktijk wereldwijd te versterken en het publieke vertrouwen in financiële verslaglegging te vergroten.

Schilder (1948) is sinds 1991 als hoogleraar Grondslagen en techniek van de accountantscontrole verbonden aan de economiefaculteit van de UvA. Daarnaast is hij sinds 1998 lid van de directie van de Nederlandsche Bank (DNB), waar hij onder andere verantwoordelijk is voor het toezicht op banken. In die hoedanigheid is hij lid van het Bazels Comité van Bankentoezichthouders (BCBS), en was hij acht jaar voorzitter van de BCBS Accounting Task Force. Ook is hij lid van het Committee of European Banking Supervisors. Verder was Schilder tot voor kort voorzitter van het Europese Interim Working Committee on Financial Conglomerates, en lid van de Public Interest Oversight Board.

Schilder blijft naast het voorzitterschap van de IAASB als deeltijdhoogleraar verbonden aan de UvA.

Verwijzingen

www.iaasb.org
Bron: UvA Persvoorlichting