Gemeente Venlo


Vestiging Nederlandse Fotovakshool in Venlo

8-7-2008

Nederlandse Fotovakschool opent nieuwe vestiging in Venlo.

In een gezamenlijk persbericht maken de Gemeente Venlo en Stichting de Nederlandse Fotovakschool bekend dat fotografisch beroepsonderwijs met ingang van februari 2009 ook mogelijk wordt in Venlo. De Fotovakschool opent dan haar zesde vestiging en bedient hiermee een grote groep aanstormende fototalenten in Limburg en Brabant.

Met de opening in Venlo wordt tegemoetgekomen aan de wens van vele toekomstige beroepsfotografen om op zowel Mbo- als op Hbo-niveau fotografieonderwijs te volgen in het zuiden van het land. Voor onderwijs op Hbo-niveau was men tot dusverre immers aangewezen op de Fotovakschool-vestiging in Rotterdam, wat voor velen toch een moeilijk te nemen drempel is.

De Fotovakschool is daarom erg ingenomen met de nieuwe vestiging in de voormalige Duitse School' aan de Julianastraat te Venlo. De stad vervult in diverse opzichten een zeer belangrijke regiofunctie en de Fotovakschool draagt daar graag een steentje aan bij door een breed scala aan fotografieopleidingen te bieden. Met de immer toenemende populariteit van digitale spiegelreflexcamera's en beeldbewerkingprogramma's neemt ook de vraag naar fotografische beroepsopleidingen toe. Het is de bedoeling dat in Venlo het volledige opleidingsspectrum van de Fotovakschool aangeboden wordt.

Ook de Gemeente Venlo is zeer verguld met de komst van de Fotovakschool in haar stad. Deze betekent een verdere versterking van de kennis-infrastructuur in Venlo. Voor een gemeente met om en nabij 100.000 inwoners is het belangrijk om voldoende opleidingen van hoog niveau te kunnen aanbieden. Wethouder Mark Verheijen: De komst van de Fotovakschool in Venlo levert daar een mooie bijdrage aan. Daarnaast is het voor Venlo een nieuw soort opleiding. Venlo is de stad van het transport, de logistiek en de agrobusiness. Daar is de stad groot mee geworden, ook internationaal, en daar zijn we trots op. Een tak van industrie die in Venlo minder vertegenwoordigd is, is die van de creatieve industrie. De komst van de Fotovakschool betekent een waardevol stukje verbreding in dat segment. De komst van de Fotovakschool sluit ook aan bij de ambities van bijvoorbeeld het Museum van Bommel van Dam en het Limburgs Museum, die al veel doen met fotografie en dat graag nóg verder willen uitbouwen.

De Gemeente Venlo en de Fotovakschool zijn het er beiden over eens dat de nieuwe opleiding in Venlo veel te bieden en dat hier sprake is van een schoolvoorbeeld' van een win-win-situatie. Natuurlijk zal vooral fotograferend Limburg en Noord-Brabant daar veel profijt van hebben!


* Gemeentelijke herindeling