Deelgemeente Osdorp Amsterdam


Nieuwe kansen voor voetbalvereniging OSC in Osdorp

8 juli 2008

Voetbalvereniging O.S.C. heeft op 1 juli 2008 de sleutel van het nieuwe clubgebouw ontvangen van stadsdeel Osdorp. Daarmee zijn de gesprekken over de verplaatsing van OSC op sportpark Ookmeer succesvol afgerond. De vereniging moest naar een andere locatie in verband met de bouw van het nieuwe Multifunctionele Sportcentrum Ookmeer en de aanleg van de campus Ookmeer.

Een nieuw clubgebouw en een nieuw kunstgrasveld

Het oude clubgebouw van OSC wordt in 2009 gesloopt. Daarvoor in de plaats krijgt OSC het bestaande clubgebouw van AGT met een gloednieuw kunstgrasveld voor de deur. Dit clubgebouw wordt gerenoveerd, zodat het voldoet aan de eisen van de KNVB.

Op de locatie van het oude clubgebouw gaat het stadsdeel het nieuwe Multifunctionele Sportcentrum Ookmeer bouwen, met sport-, turn- en atletiekhal, kantoren en horeca.

Win/ win oplossing

Deze afronding betekent de ultieme win/win situatie: nieuwe sportieve kansen voor het stadsdeel en voor O.S.C. De voetbalclub maakt een nieuwe start met prachtige nieuwe voorzieningen, waarvan de effecten nu al te zien zijn. Twee teams, waaronder één damesteam, hebben zich al bij OSC aangesloten. Het stadsdeel kan verder met de plannen voor het nieuwe Multifunctionele Sportcentrum Ookmeer. Door de voorzieningen op het sportpark optimaal te maken, trekt het sportpark nog meer sporters om naar harte lust te sporten en te winnen. Dat is precies wat Osdorp met het sportbeleid wil bereiken.