Deelgemeente Osdorp Amsterdam


Wethouder Postma ziet talent in elke vrouw

9 juli 2008
Afgelopen donderdag 19 juni is `Ontdek je Talenten' van start gegaan met een groot feest in activiteitencentrum de Aker. Dit project van welzijnsorganisatie Impuls helpt vrouwen hun talenten te ontdekken, waardoor ze gemakkelijker een leuke, geschikte baan vinden.

Stadsdeelwethouder Martje Postma (Osdorp) werkt ook mee aan het project. Zij riep de vrouwen van haar stadsdeel op om mee te doen met Ontdek je Talenten. Postma heeft zich aangesloten bij de groep adoptievrouwen die de deelnemers coacht en inspireert om op zoek te gaan naar hun talenten en hun capaciteiten. Naast de wethouder bestaat deze groep uit managers en zakenvrouwen.

Veel vrouwen willen graag werken. Misschien een paar dagen per week, misschien als vrijwilliger. "Ik had er genoeg van om thuis te zitten," zegt een deelnemer. "Ik wilde iets gaan doen, maar ik wist niet wat." Bij Ontdek je Talenten gaan de vrouwen zelf aan de slag. Niet alleen door uit te vinden welke dingen je moet kunnen voor welke baan, maar ook door binnen een kijkje te nemen bij bedrijven of er proef te draaien.

Ontdek je talenten
Ontdek je Talenten duurt vijf maanden, twee a drie ochtenden of middagen per week. De vrouwen krijgen verschillende trainingen en ondernemen diverse activiteiten, zoals uitstapjes en informatiebijeenkomsten.

Voor meiden tot 19 jaar organiseert Impuls een speciale versie van Ontdek je Talenten. Deze groep gaat in vijf maanden tijd een groot evenement organiseren, zoals een modeshow of een megadansfeest. Elke meid heeft talent, is het motto. Dus voor alle creatievellingen, bazen of rekenwonders in de dop: geef je op voor Ontdek je Talenten!

Voor meer informatie of om mee te doen met Ontdek je Talenten, kunt u naar de website www.impuls.nl en klik op `richting werk'. Of bel met Impuls op 020 515 8888 en vraag naar Doortje Schroevers.