Gemeente Vlaardingen


Stadsspeld voor de heer H.J.(Harry) de Vries

09 juli 2008

De heer De Vries heeft op woensdag 9 juli 2008 de Vlaardingse Stadsspeld uitgereikt gekregen door locoburgemeester J. Versluijs. De uitreiking vond plaats tijdens zijn afscheidsreceptie als huisarts.

Tijdens deze afscheidsreceptie werd de heer De Vries in het zonnetje gezet voor zijn jarenlange inzet voor de samenleving. De heer De Vries heeft al vanaf 1985 meegewerkt aan de organisatie van de vakantieweek in het F.C. Roosevelthuis in Doorn. Mensen die verzorging en begeleiding nodig hebben, hebben daardoor ook de mogelijkheid om met vakantie te gaan. Ook heeft de heer De Vries zich zeer indertijd zeer verdienstelijk gemaakt voor de Stichting Groeiend Verzet. De stichting heeft door het planten van bomen in het Lickebaertgebied ervoor gezorgd, dat tussen Vlaardingen en Maassluis geen stortplaats van chemisch verontreinigd bouw- en sloopafval kwam.

Verder is de heer De Vries vanaf de oprichting in 1979 actief geweest bij het Noodopvangcentrum en heeft hij eind jaren 80 samen met een overleggroep een jongerenhonk opgericht in de Westwijk. Zeker 15 jaar verricht de heer De Vries al pastoraal werk in de Kerk van de Nazarener in Vlaardingen. De heer De Vries is 33 jaar huisarts geweest en gaat nu met pensioen.

Voor al zijn maatschappelijke verdiensten hebben de burgemeester en wethouders van Vlaardingen besloten de heer De Vries de Stadsspeld toe te kennen.