Gemeente Best

Start bouw zorgappartementen Best

09-07-2008

Aan de Heilig Hartstraat in Best gaat Domein 24 zorgappartementen bouwen voor cliënten van Cello. Vrijdag 27 juni werd, in aanwezigheid van onder andere de toekomstige bewoners, de eerste paal geslagen. Ter gelegenheid van deze stap onthulde toekomstig bewoner Ruud Kock het bouwbord op de hoek Heilig Hartstraat - Leeuwerikstraat. Naar verwachting wordt het complex eind dit jaar opgeleverd. De voorbereidingen voor de realisatie van het woonzorgcomplex lopen al enkele jaren.

Tijdens de feestelijke startbijeenkomst gaf Wethouder Vic Kerkhoff aan dat hij afgelopen jaar regelmatig door toekomstige bewoners is benaderd met de vraag wanneer de bouw zou starten. "Vandaag kunnen ze zien dat het inderdaad zo ver is dat er fysieke stappen ondernomen gaan worden", aldus de wethouder.

Start bouw Heilig Hartstraat juni 08

Meer ruimte en privacy
Voor de toekomstige bewoners betekent de nieuwbouw dat zij meer ruimte en privacy krijgen. Ellen Verwold, een van de toekomstige bewoners, verwoordde het als volgt: "Als er straks iemand op bezoek komt, hoeven ze niet meer op het bed te zitten zoals nu, maar kan dat gewoon op een bank. Er is dan plaats genoeg."

Om de cliënten van Cello voor te bereiden op de verhuizing is een `verhuiskoffer' ontwikkeld die hen stap voor stap voorbereidt op `de grote dag'. Ellen Verwold kreeg tijdens de bijeenkomst het eerste exemplaar overhandigd.

---


* Meer nieuws