MediaPlaza


Het Nationale (e-)HRM congres
Het nieuwe werken werkt!

Een innovatief HRM-beleid is cruciaal voor werkgevers en kenmerkt zich door de aanwezigheid van talent, individuele verantwoordelijkheid, de juiste mensen op de juiste plaats en een structuur die klopt. Hoe kan HRM ervoor zorgen dat zij nog meer een inspirerende en motiverende rol voor zowel nieuwe- als bestaande professionals inneemt? En welke nieuwe technologieen zijn hiervoor beschikbaar?

HRM vervult een belangrijke rol in het blijvend motiveren van professionals en het aantrekkenvan nieuw talent. Werknemers stellen tegenwoordig aanzienlijk minder materiële eisen aan het werk. Hij gaat ervan uit dat de beloning van het werk goed is geregeld. Vrijheid, afwisseling, uitdaging en ruimte voor het priveleven zijn daarentegen erg belangrijk. Professionals zoeken naar werk dat aansluit bij hun levensdoelen. Daar komt ook nog eens bij dat nieuwe werknemers zijn opgegroeid in het digitale tijdperk. Zij verwachten deze technieken in het werk ook te kunnen toepassen.

HRM zal ten aanzien van deze aspecten nog meer een innovatieslag moeten maken: van statisch naar interactief, op maat in plaats van massaproductie, levensfasebewust personeelsbeleid, goede work/life balance en afdeling- of organisatieoverschrijdend opereren. Hoe past HRM dit innovatieve beleid toe in de organisatie en hoe zorgt zij ervoor dat de bestaande professionals ook meegaan in deze innovatieslag? Nieuwe en innovatieve communicatiemiddelen kunnen hierbij helpen en worden gedreven vanuit de vele (ICT) mogelijkheden.

Wat levert uw deelname u op?
o Inzicht in de nieuwe generatie medewerkers - kom erachter in hoeverre deze verschilt met voorgaande generaties en hoe u ze kunt benaderen.
o Handvatten voor een innovatief HRM beleid - zorg ervoor dat u zowel de nieuwe- als bestaande talenten in de organisatie motiveert en inspireert.
o Update over de technologische HR middelen - welke middelen staat u ter beschikking om uw doelen te bereiken?
o Vergroten van uw innovatiekracht binnen uw organisatie - wat is de rol en bijdrage van de HR medewerker en hoe vult u deze in? o Een kijkje in de keuken bij vooruitstrevende bedrijven - Niet iedere wiel hoeft opnieuw uitgevonden te worden, leer van elkaar. o Toegang tot een groot netwerk van HR functionarissen. o Kennis update - objectieve informatie over de laatste stand van zaken in HR-land anno 2008.
o Een leerzame maar leuke dag om uw HR beleid nieuw cachet te geven!

ehrm

De professional bereiken, motiveren en behouden voor uw organisatie. Trek op 30 september zelf de conclusie of het nieuwe werken werkt! Ook dit jaar zijn er 2 keynote sprekers en kunt u de parallelsessies van uw keuze bijwonen.

Om een indruk van het congres in 2007 te krijgen klik hier zodat u het programma en de sprekers van kunt bekijken. Ook kunt u via www.mediaplazatv.nl de presentaties via de webcast terug zien.

SPONSORING
Wilt u als sponsor of kennispartner betrokken zijn bij het Nationale (e-)HRM congres? Voor de mogelijkheden kunt u contact opnemen met Dave Mansoor via dave.mansoor@mediaplaza.nl of telefoonnummer 030 - 291 41 96. Voor overige vragen neemt u contact op met Nina Rawie via nina.rawie@mediaplaza.nl of telefoonnummer
030 - 291 41 48.

PROGRAMMA
Tijd Programma onderdeel
10.00 Ontvangst
10.30 Opening en inleiding dagvoorzitter - Wien Sillevis Smitt, Talentfirst
10.45 Professionals van de 21ste eeuw - Martijn Planken, Media Plaza Op welke manier orienteert, communiceert en neemt de nieuwe generatie beslissingen? Wat is hun kijk op hun carriere en op de wereld? Kortom, maak kennis met de nieuwe generatie op de arbeidsmarkt. 11.20 De nieuwe weg naar werk - Arjan Oude Kotte, Microsoft Openheid, betrokkenheid en vertrouwen. Dat zijn de kernwoorden van het nieuwe werken. Maar wat houdt het nieuwe werken in? Het gaat niet alleen om de faciliteiten die het nieuwe werken mogelijk maken. Het gaat om de 'mindset'. En dit zeker niet leeftijd gebonden. Anders werken betekent ook andere manieren van sturing en leiderschap. Microsoft doet een boekje open over wat zij afgelopen twee jaar hebben gedaan om het nieuwe werken door te voeren.
12.00 Elevator pitch
Kort overzicht van alle presentaties uit de parallelrondes 12.15 Lunch
Mogelijkheid voor het bezoeken van de informatiemarkt en bijpraten met vakgenoten
13.15 Parallelronde 1
14.00 Paralleronde 2
14.45 Pauze
Mogelijkheid voor het bezoeken van de informatiemarkt en bijpraten met vakgenoten
15.15 De nieuwe professional - Hylke Oldenboom, Vitae Werken vanuit passie én talenten centraal stellen is de koers waarvoor Vitae heeft gekozen. Dit is niet alleen weggelegd voor de nieuwe generatie die op de arbeidsmarkt komt, maar juist voor de talenten die al enige tijd meedraaien in de organisatie. Hoe blijven zij gemotiveerd en betrokken? Juist door jezelf te zijn en jezelf te ontwikkelen. En als werkgever de mogelijkheid te bieden om te doen waar je goed in bent. Dat is het nieuwe werken. Welke rol kan HR hierin vervullen?
16.00 Discussie 'Het nieuwe werken werkt, of toch niet?' 16.45 Samenvatting van de dag en afsluiting door dagvoorzitter 17.00 Borrel

SPREKERS
martijn Martijn Planken is werkzaam als Programma Ontwikkelaar en Trainer bij Media Plaza. Hij geeft trendpresentaties waarin ontwikkelingen op het gebied van ICT, Internet, nieuwe media en de leefwereld van jongeren in terug komen. Deze kennis is o.a. tot stand gekomen door zijn vorige functie als jongerencampagneleider van de landelijke alcoholmatigingscampagne over de leefwereld van jongeren en het terrein van interactieve marketingtechnieken. Als voorzitter van Stichting ActionRadio.nl werkt hij mee aan het doel web 2.0 toepassingen te ontwikkelen voor het medium radio. Martijn is afgestudeerd bioloog wat maakt dat hij niet uitsluitend gefocust is op techniek, maar met name ook op de interactie tussen menselijk gedrag en ICT; het zogenaamde Social Computing.

hylke
Hylke Oldenboom (40) is sinds 1993 werkzaam bij Vitae. Na zijn Rechten studie in Amsterdam is hij zijn loopbaan als adviseur Werving en Selectie begonnen bij Vitae. Na een aantal management en HRM functies is Hylke sinds 2005 mede-eigenaar van Vitae. Zijn ambitie is om met Vitae een Great Place to Work te blijven en met elkaar zoveel mogelijk Plezierig Werken te realiseren.

arjan Arjan Oude Kotte is als Director Small and Midmarket Solutions & Partners (SMS&P) verantwoordelijk voor de marketing en verkoop van oplossingen van Microsoft aan kleine en middelgrote ondernemingen. Daarnaast is Arjan ook lid van het Nederlandse Management Team van Microsoft Nederland. Hij startte zijn carrière bij Microsoft als Manager Enterprise Solutions en was daarna verantwoordelijk voor de Business Group Server & Tools en voor Microsoft Business Solutions. Voor zijn aanstelling bij Microsoft vervulde Arjan verschillende (internationale) commerciële en partner management functies bij Tridion en Baan Company. Arjan heeft een doctoraal in Technische Bedrijfskunde van de Universiteit van Twente.
wien Wien Sillevis Smitt (40) is HR & Talentmanagement Consultant bij TalentFirst. In de 12 jaar die zij in het bedrijfsleven (bij KLM en Ahold) als HR Manager heeft gewerkt, heeft zij ontdekt dat het bij haar om het tot bloei laten komen van mensen in organisaties gaat. Met als fijne bijkomstigheid dat medewerkers veel gemotiveerder en betrokkener zijn en graag bij een organisatie blijven werken, als zij vanuit hun natuurlijke talent en kracht kunnen werken. En dit heeft bovendien een uitermate positieve invloed op het bedrijfsresultaat! inschrijven