Gemeente Enschede

Start tweede re-integratieproject na succesvol eerste project

Voor alle mensen met bijstandsuitkering

Myra Koomen, wethouder Werk en Inkomen, en Rob Boer, regiomanager Twentse Zorgcentra, locatie 't Bouwhuis, hebben woensdag 9 juli een nieuw projectovereenkomst ondertekend. Met deze overeenkomst start een tweede bijzonder werkgelegenheidsproject; tien personen uit de bijstand gaan aan de slag én volgen een opleiding in 't Bouwhuis.

Vanwege het succes na het eerste project '15 allochtone vrouwen een baan op 't Bouwhuis' start er nu een tweede re-integratieproject in 't Bouwhuis; ditmaal opengesteld voor alle mensen met een bijstandsuitkering.

Wethouder Myra Koomen geeft aan: "Ik wordt hier echt heel vrolijk van. Een nieuwe kans voor enthousiaste deelneemsters, dat maakt echt mijn dag goed!"

Rob Boer: "Vorig jaar hebben we in uitstekende samenwerking met de gemeente een voortvarende start gemaakt met het project allochtone vrouwen. En wie A zegt moet ook B zeggen. Vandaar dat we vandaag onze samenwerking verder uitbreiden met tweede project: `Maatwerk'."

De selectiefase voor dit 2e project is inmiddels gaande, op dit moment lopen al 8 deelnemers stage bij `t Bouwhuis. Het doel is dat per 1 september 2009 opnieuw 10 mensen een leerwerkcontract krijgen bij `t Bouwhuis en daarmee een eigen inkomen verdienen. De ervaringen uit het eerste project hebben ertoe geleid dat in dit 2e project de deelnemers de kans wordt geboden om eerst in een jaar tijd een diploma op niveau 2 te behalen en vervolgens verder te gaan met niveau 3. Ze kunnen dan iets rustiger wennen, de thuissituatie op orde brengen, en werken aan het leren leren en het leren werken.

9 juli 2008