Ingezonden persbericht


Woensdag 9 juli 2008

Foam (Fotografie Museum Amsterdam) wint De Groene Kroket 2008 voor het beste museumrestaurant. Dit valt deze week te lezen in het dubbeldikke zomernummer van weekblad De Groene Amsterdammer.

De Groene Kroket is een tienjaarlijkse prijs, die De Groene Amsterdammer in het leven heeft geroepen om in de kunstjournalistiek meer aandacht te genereren voor de kwaliteit van museumrestaurants. Dat is hoogst noodzakelijk meent de jury: 'Nooit lees je in de krant een oordeel als: 'Mooie schilderijen, vieze koffie.' Dat vinden wij vreemd. Als museumbezoek een totaalbeleving wordt, is het dan niet logisch dat niet alleen de kunstcollectie, maar ook de andere onderdelen van het museum tegen het licht worden gehouden?'

Wat verwacht De Groene Amsterdammer van een museumrestaurant? Goede maaltijden en goede koffie vanzelfsprekend, een prettige sfeer en vriendelijk personeel. Daarnaast is gelet op de bijzonderheden die het museum biedt en op de verhouding tussen de ambities van het museum en de kwaliteit van de restauratie.

Het levert een viertal eervolle vermeldingen en én absolute winnaar op. De eervolle vermeldingen gaan naar het Groninger Museum in Groningen (beste eten), Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam (beste koffie), Museum Belvedère in Oranjewoud (beste ambiance) en het Scheringa Museum voor Realisme in Spanbroek (beste bediening). De beste overall prestatie werd geleverd door Foam, het Amsterdamse fotomuseum aan de Keizersgracht.

Het zomernummer van De Groene Amsterdammer ligt vanaf donderdag 10 juli in de winkel.



Ingezonden persbericht