Ingezonden persbericht


Amsterdam, New York, 9 juli 2008


Carlson Wagonlit Travel en American Express Global Commercial Card tekenen overeenkomst

Carlson Wagonlit Travel (CWT) en American Express Global Commercial Card (American Express) hebben een meerjarige overeenkomst afgesloten. CWT zal drie betalingsoplossingen van American Express ­ Business Travel Account, Corporate Card en Corporate Meeting Card ­ aanbieden aan (potentiële) klanten in 21 landen. 1

CWT heeft gekozen voor American Express vanwege het internationale karakter van de organisatie, de hoogwaardige producten, de uitgebreide management informatie, de hoge acceptatiegraad en flexibiliteit. Door deze samenwerking profiteren klanten van CWT van diverse voordelen. Bedrijven kunnen hun creditcardprogramma in verschillende landen en regio's consolideren op lokaal, regionaal en/of wereldwijd niveau. Hierdoor krijgen ze een beter inzicht in en controle op de reisgerelateerde uitgaven. American Express biedt uitgebreide maatwerkoplossingen voor zowel facturering, consolidatie van kosten en betaling. Deze zijn geschikt voor bedrijven in elk marktsegment.

Daarnaast krijgen klanten die gebruik maken van het aanvullende CWT Agency+Card Reporting product, een nog beter inzicht in hun reis- en uitgavengegevens, doordat ze werkelijke creditcarduitgaven kunnen vergelijken met CWT-transacties. Dit stelt klanten in staat het beheer van hun reisprogramma te optimaliseren.

Mike Koetting, CWT's Executive Vice President van Global Supplier Management: "American Express biedt overal ter wereld eersteklas betalingsoplossingen. Veel van onze klanten maken al gebruik van hun creditcards en zien uit naar de verbeterde gegevens die, gekoppeld aan ons CWT Agency+Card Reporting product, reisgerelateerde uitgaven inzichtelijker maken. Dit stelt bedrijven o.a. in staat om onderhandelingen met leveranciers effectiever te benutten en meer besparingen te realiseren."

Brendan Walsh, Senior Vice President van American Express Global Commercial Card, Europa, voegt daar aan toe: "Wij zijn bijzonder ingenomen met de ondertekening van deze overeenkomst met Carlson Wagonlit Travel. Als hun geprefereerde aanbieder van betalingsoplossingen kunnen wij onze service aan wederzijdse klanten verbeteren en onze relatie met nieuwe klanten in veel markten in de wereld uitbreiden."

_______________

1 Argentinië, Australië, Canada, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Hongkong, India, Italië, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Oostenrijk, Polen, Singapore, Spanje, Thailand, Tsjechië, Zweden, de UK en de VS.

EINDE BERICHT

Over Carlson Wagonlit Travel
Carlson Wagonlit Travel (CWT) is een internationaal leidende organisatie op het gebied van zakelijk reis-management. CWT heeft vestigingen in meer dan 150 landen en bedient bedrijven van uiteenlopende omvang alsmede overheidsinstanties. Door de vakkundigheid van haar medewerkers en technologische innovaties optimaal te benutten, helpt CWT haar klanten om het hoogst mogelijke rendement uit hun reisprogramma te halen op het gebied van besparingen, dienstverlening en veiligheid, en zij levert hoogwaardige diensten en ondersteuning aan reizigers. CWT heeft haar producten en diensten ingedeeld in vier categorieën: Traveler & Transaction Services, Program Optimization, Safety & Security en Meetings & Events. De onderneming heeft wereldwijd 22.000 mensen in dienst. In 2007 bedroeg de pro forma omzet van CWT van 100%-dochter-ondernemingen en joint ventures USD 25,5 miljard.

Ingezonden persbericht