Ingezonden persbericht


Woensdag 9 juli World's Untold Stories:

"Trial of a Child Denied"

Roma vrouwen onvrijwillig gesteriliseerd

Tijdens de bevalling van de 19-jarige Helena Ferenciková werd haar gezegd dat zij een document moest ondertekenen. Pas later realiseerde zij zich dat zij ingestemd had met haar sterilisatie. Elf jaar eerder gebeurde Elena Gorolová hetzelfde. De documentaire 'World's Untold Stories: Trial of a Child Denied' vertelt het verhaal van deze Roma vrouwen en hun strijd tegen de Tsjechische overheid die verantwoordelijk was voor deze onvoorstelbare vorm van geweld. Helena en Elena's situaties zijn exemplarisch voor het grote sociale onrecht dat de Roma's is aangedaan. Via deze aangrijpende en hemeltergende verhalen vertelt de documentaire over de schokkende praktijken van gedwongen sterilisatie in Tsjechië die nog lang na de val van het communistische regime in dat land zijn voortgezet.

World's Untold Stories

De serie "World's Untold Stories" brengt de kijker op plaatsen waar zelden een camera komt. Moedige filmmakers vertellen de verborgen verhalen over het lot van de zwakkeren in de maatschappij.

Een speciale website, www.cnn.com/untoldstories, bevat wekelijks actuele programma informatie, video's en een blog bij de serie.

World's Untold Stories: Trial of a Child Denied duurt een half uur en wordt uitgezonden op;

Woensdag 9 juli om 19.30 uur

Zaterdag 12 juli om 13.00 uur

Zondag 13 juli om 23.00 uur


---

Noot voor de redactie (