Fortis Bank

Persbericht
Brussel, 8 juli 2008

Fortis lanceert Online Spaarrekening met een rente van 4% + 0,5%.

Fortis, marktleider in zowel sparen als internetbankieren, pakt uit met een dubbel aanbod. Dit aanbod geldt zowel voor de traditionele spaarders als voor de internetklanten. Dit aanbod is zowel geldig bij Fortis als bij Fintro.


1. Nieuwe Online Spaarrekening met een hoge basisrente van 4% en een tijdelijke aangroeipremie van 0,5% op jaarbasis.

Fortis heeft beslist om een Online Spaarrekening te lanceren vanaf woensdag 9 juli. Deze Online Spaarrekening heeft een basisrente van 4%1. Daarenboven biedt Fortis tot eind september een aangroeipremie van 0,5% op elke nieuwe storting/aangroei op de Online Spaarrekening van Fortis of Fintro. www.fortis.be Deze Online Spaarrekening is toegankelijk voor iedereen die over internet beschikt. Bestaande PC Banking gebruikers openen deze Online Spaarrekening eenvoudigweg via de website van Fortis of Fintro. Klanten die PC Banking nog niet gebruiken, kunnen gemakkelijk een online toegang aanvragen via www.fortisbanking.be of de telefoon (0800 93 378) voor Fortis, via www.fintro.be voor Fintro of ze kunnen langsgaan bij hun vertrouwde adviseur in het hun kantoor.


2. Rente gewone spaarrekeningen aangepast: 1,75% + 0,75%.

Ook voor alle bestaande gewone spaarrekeningen stijgt zowel de basisrente als de aangroei- en getrouwheidspremie. De basisrente op jaarbasis stijgt van 1,50% naar 1,75%. Daarenboven verhoogt Fortis ook zowel de aangroei- als getrouwheidpremie tot 0,75%. Beide stijgingen gaan in met terugwerkende kracht vanaf 1 juli 2008.

Van verstandig sparen naar "Slim Beleggen".

Fortis bevestigt haar advies dat spaargeld opzij zetten als tijdelijke reserve verstandig is, maar ál het geld op een spaarrekening zetten minder aangewezen is. Fortis zet een specifiek aanbod van beleggingen in de kijker die hogere rendementen garanderen voor een langere looptijd, bv. Kasbons, Fortis obligatieleningen, financiële verzekeringen en andere beleggingsoplossingen. Zo benadrukt Fortis het belang van een gespecialiseerd beleggingsadvies op maat van elke klant, op basis van zijn beleggingsprofiel.

Meer informatie over dit specifieke aanbod op www.fortis.be/slimbeleggen of op www.fintro.be.

De Online Spaarrekening is enkel van toepassing op natuurlijke personen. Rekeningen van rechtspersonen komen dus niet in aanmerking.


1 Geldig voor bedragen vanaf 0,01 tot 250.000 euro, met een aangroeipremie van 0,01%.

Fortis is een internationale financiële dienstverlener in bankieren en verzekeren. Wij bieden particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed aanbod van financiële producten en diensten via eigen kanalen, in samenwerking met het intermediair of via andere partners. Fortis behoort tot de twintig grootste financiële instellingen van Europa. Samen met ABN AMRO zijn wij aanwezig in meer dan vijftig landen met ruim 85.000 gedreven, professionele medewerkers. Hierdoor zijn wij een vooraanstaande financiële dienstverlener in Europa, een eersteklas vermogensbeheerder en een van de drie grootste private bankers. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com.