Ingezonden persbericht


Persbericht Amersfoort 9 juli 2008

GroenLinks-raadslid Sylvia Kesler vertrekt

GroenLinks-raadslid Sylvia Kesler neemt na zes jaar afscheid van de gemeenteraad van Amersfoort. In september van dit jaar zal zij haar functie neerleggen. Zij zal worden opgevolgd door Erik van Vliet, momenteel buitengewoon fractielid.

Sylvia Kesler is een bevlogen raadslid dat veel voor Amersfoort heeft betekend. Haar bevlogenheid, haar betrokkenheid bij burgers en haar resolute weigering om zich neer te leggen bij het feit dat sommige dingen nou eenmaal zo gaan als ze gaan, maakten van haar een bijzonder raadslid. Sylvia werd zes jaar geleden raadslid nadat ze zich als activist had onderscheiden, omdat ze het politieke bedrijf wel eens van binnenuit wilde ervaren. Ze wilde de essenties blootleggen van de belangen die spelen, waarbij het haar vooral om de relaties en consequenties ging. "Ik wil steeds de vraag stellen naar wat ons bindt en wat dat betekent voor onze besluiten en acties. Wat bindt ons met andere politieke ideeën, wat bindt ons met andere belangen, wat bindt ons met andere mensen, buurten, steden, overheden, wat bindt ons met de natuur, met het milieu." Door de inzet van Sylvia is de Groene Zoom op het allerlaatste moment weer groener geworden, wordt er nu beter naar buurtbewoners geluisterd bij groenonderhoud. Dankzij haar onorthodoxe aanpak werden de kunstenaars in Rohm en Haas gehoord, krijgt roeivereniging Hemus een goede nieuwe plek langs de Eem bij het nieuwe ziekenhuis. En sinds gisteren, is Bos Birkhoven-Bokkeduinen minder versnipperd geworden.

Sylvia Kesler: "Voor mij is het na zes jaar wel welletjes. Ik heb me altijd met veel plezier en energie hard gemaakt voor de dingen die er echt toe doen. Zoals echte betrokkenheid tussen burgers en het gemeentebestuur, niet hard en kil vanuit de procedures denken, of alleen maar negatief zijn en schoppen. Ik maak me ook nog steeds druk over hoe de raad uiteindelijk verantwoordelijk is voor grote en langdurige processen. Bij zowel Vathorst in het verleden, als nu bij Amersfoort Vernieuwt, moeten we tot overeenstemming komen over een duidelijke richting en niet apart roepen naar het college wat we willen. Als de raad niet in meerderheid in overeenstemming is en aangeeft wat zij belangrijk vindt, dan glipt het door je vingers. Daar zal de raad op moeten blijven letten. Voor mij persoonlijk breekt straks een periode aan van een baan zoeken of een bedrijf opzetten. Iedereen kan me nu al benaderen voor advies om contacten te verbeteren tussen samenleving en openbaar bestuur. En nu is ook de tijd gekomen om meer tijd te nemen voor mijzelf, mijn partner en natuurlijk onze hond Sem!"

Fractievoorzitter Sebastiaan van 't Erve spreekt zijn waardering uit voor het vele werk dat Sylvia heeft verzet voor GroenLinks: "Sylvia heeft veel bereikt voor GroenLinks, en daar zijn we dankbaar voor. Met haar unieke persoonlijke stijl heeft zij niet alleen GroenLinks, maar ook de Amersfoortse politiek in zijn geheel meer kleur gegeven. Nooit legde zij zich ergens zomaar bij neer; dat siert haar en heeft de stad veel goed gedaan. Natuurlijk is het jammer dat ze vertrekt, maar als je zoveel hebt gegeven, dan mag je er een keer een streep onder zetten. Een persoonlijkheid als Sylvia is natuurlijk onvervangbaar, maar ik ben blij dat haar opvolger, Erik van Vliet, zich al uitgebreid heeft kunnen warmlopen als buitengewoon fractielid. Ik heb er het volste vertrouwen in dat we er met hem, als voormalig fractievoorzitter in Capelle aan den IJssel, ook weer een sterk fractielid bij krijgen."

Sylvia Kesler zal in de raadsvergadering van 9 september 2008 afscheid nemen van de raad.

NOOT VOOR DE REDACTIE:
(

Ingezonden persbericht