Politie Limburg-Noord

Alarmering Ambulances in Limburg-Noord ongewijzigd


Datum: 9-07-2008
Tijd bericht: 15:22
Plaats: Venlo

De Meldkamer Ambulance is een onderdeel van de RAV Limburg Noord. Deze organisatie is daarmee ook verantwoordelijk voor de alarmering en aansturing van de ambulances in Noord- en Midden-Limburg. Alarmering via P2000 is een onderdeel van hun primaire werkproces. Er is op dit moment geen intentie om het huidige werkproces aan te passen. Er worden in Noord- en Midden-Limburg geen privacygevoelige gegevens (huisnummers) meegezonden. Er zijn hierover ook geen klachten binnengekomen. Een aanpassing van de alarmering is derhalve ook niet aan de orde.

De vragen die hierover bij het GHOR-Bureau binnenkwamen zijn wel een reden om de rol- en taakverdeling tussen RAV Limburg Noord en GHOR-Bureau Noord- en Midden-Limburg, en met name op het terrein van de perswoordvoering, nog een keer uiteen te zetten.

De rol en taak van het GHOR-Bureau is een coördinerende in de opgeschaalde zorg. Dit houdt in dat de verschillende organisaties in de gezondheidszorg zelf verantwoordelijk zijn en blijven over hun werkzaamheden in de dagelijkse zorgverlening. Pas bij opgeschaalde zorg bij grote ongevallen en rampen komt de GHOR in beeld en dan alleen wat betreft de coördinerende en leidinggevende aspecten.

Voor woordvoering inzake gezondheidszorgaspecten houdt dit in dat vragen die verband houden met de reguliere werkzaamheden van zorginstellingen (GGD, Ambulancedienst, ziekenhuizen, Nederlandse Rode Kruis, Geestelijke gezondheidszorg, huisartsen etc.) aan de betrokken organisatie zelf gesteld moeten worden. Het GHOR-Bureau heeft hierin geen taak. Het GHOR-Bureau kan u wel in contact brengen met de juiste organisatie en personen. Als het gaat om onderwerpen die gerelateerd zijn aan opgeschaalde zorg en de samenwerking binnen de geneeskundige kolom bij ongevallen en rampen in de voorbereidende fase kunt u met uw vragen terecht bij het GHOR-Bureau Noord- en Midden-Limburg (077 - 359 88 88). In de operationele fase kunt u met uw vragen terecht bij de piketvoorlichters Noord (06 - 55 16 60 34) of Midden (06 - -55 16 49 47)van het Regiobureau Brandweer.

///// EINDE PERSBERICHT /////