Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 157

datum: 9 juli 2008

Nieuwe commissie buigt zich over economische toekomst Amersfoort

Op dinsdagavond 8 juli heeft wethouder Mirjam van 't Veld (Economische Zaken) de Commissie Economische Visie geïnstalleerd. Deze commissie, onder voorzitterschap van Jacques van Ek, gaat een bijdrage leveren aan de toekomstvisie op het gebied van economie en werkgelegenheid.

Het college van burgemeester en wethouders heeft Jacques van Ek (oud-bestuurder van Fortis) gevraagd een economische visie op te stellen, naar aanleiding van GA 2030 - het toekomstvisietraject van de gemeenteraad van Amersfoort. De leden van de commissie zullen verschillende economische thema's tegen het licht houden. Zij buigen zich over vragen als: hoeveel ruimte voor bedrijvigheid heeft de stad nodig in de toekomst? Hoe gaan we om met de balans tussen wonen en werken in de stad? Aan het eind van dit jaar heeft de commissie haar economische visie afgerond.

Mirjam van 't Veld: "We zijn op dit moment samen met de raad en de stad veel aan het nadenken over de toekomst van de stad. De Amersfoortse economie draait goed. We groeien nog steeds, maar iets minder dan we gewend waren. Daarom is het belangrijk om juist nu vooruit te kijken naar de toekomst. We moeten ervoor zorgen dat het ook in de toekomst economisch goed zal blijven gaan in Amersfoort. Ik reken erop dat de Commissie Economische Visie Amersfoort ons hier goed bij kan helpen."

Jacques van Ek: "Werkgelegenheidsgroei is geen automatisme. Daar zullen we aan moeten werken. Gelet op het feit, dat Amersfoort sowieso van 140.000 nu naar straks 160.000 inwoners groeit, zullen er in Amersfoort duizenden arbeidsplaatsen bij moeten komen. Waar zullen die arbeidsplaatsen moeten komen en in welke sectoren? Hoe kunnen we het vestigingsklimaat verbeteren? Dat zijn de vragen die de commissie de komende tijd wil beantwoorden.

De Commissie Economische Visie Amersfoort is samengesteld uit deskundigen van buiten de stad. Daarnaast zijn mensen met kennis van de Amersfoortse economie als adviserend lid betrokken bij de commissie. De leden zijn: . Jacques van Ek, voorzitter van de commissie (oud-bestuurder Fortis) . Hans de Boer, (oud-voorzitter MKB Nederland, Taskforce Jeugdwerkloosheid), commissielid . Theo Camps (Berenschot), commissielid
. Marjanne Sint, (Isala klinieken, voormalig SG VROM), commissielid . Geri Bonhof (HU Utrecht), commissielid
. Oedzge Atzema (Universiteit Utrecht), commissielid . Martin van Hoogevest (Van Hoogevest, Amerfoort Prominent), adviserend lid . Harm van Veldhuizen (Kamer van Koophandel), adviserend lid