Ingezonden persbericht


Nationale Jeugdraad

PERSBERICHT
Utrecht, 9 juli 2008

Bestuurswissel bij Nationale Jeugdraad
Kido Koenig herbenoemd tot voorzitter

De Nationale Jeugdraad heeft een nieuw bestuur. Tijdens de Algemene Vergadering kozen vertegenwoordigers van lidorganisaties van de Jeugdraad Kido Koenig opnieuw als voorzitter. Daarnaast benoemden zij ook een secretaris, penningmeester en vier bestuursleden die de landelijke jongerenorganisatie een jaar lang zullen besturen.

Kido, geboren te Hardenberg, neemt opnieuw de functie van voorzitter op zich. Momenteel volgt hij de Master Vraagstukken van Beleid en Organisatie aan de Universiteit Utrecht. Dit zal hij dus komend jaar gaan combineren met zijn functie als voorzitter. "Ik ben voorzitter geworden omdat ik geloof in de kracht van jongeren, omdat ik de Jeugdraad een warm hart toedraag en ik het een eer vind om van zo'n enorme club de voorzitter te mogen zijn", aldus Kido.

Kido zal samen met Marijs van Hoek, Lancelot Schellevis, Jacqueline Witschge, Stijn Otten, Disa Jironet en Frank Maas tot juli 2009 de Jeugdraad besturen. Zij vervullen de volgende functies.

Kido Koenig (23), Voorzitter
Marijs van Hoek (22), Secretaris
Lancelot Schellevis (25), Penningmeester
Disa Jironet (22), Bestuurslid Duurzame Ontwikkeling Stijn Otten (24), Bestuurslid Internationaal
Frank Maas (24), Bestuurslid Jeugdbeleid en Politiek Jacqueline Witschge (23), Bestuurslid Onderwijs, Sociale Zaken, Jeugdcultuur en Vrije Tijd

De Nationale Jeugdraad is dé koepel van landelijke organisaties van, voor en door jongeren tussen de 12 en 30 jaar. De Jeugdraad laat jongeren meedoen, meedenken en meebeslissen over alles wat zij zelf belangrijk vinden. Of het nu gaat om politieke invloed of een evenement in een gemeente, de Jeugdraad maakt het mogelijk.

Kijk ook op www.jeugdraad.nl

Noot voor redactie,