Persbericht

Arden Range Rover AR7 en Range Rover Sport AR6 Stronger

De ultieme Range Rovers

Geleen, juli 2008. Arden autotechniek Benelux in Geleen presenteert twee overtreffende trappen op het gebied van autodesign, prestaties en uitstraling. Met de Arden Range Rover AR7 en de Arden Range Rover Sport AR6 Stronger heeft Range Rover-specialist Arden het summum op vier wielen verder verbeterd en geĂŻndividualiseerd.

In het Duitse Krefeld bevindt zich een onvervalst stukje Engeland. Het hier gevestigde Arden verbetert en verfraait al meer dan 30 jaar Britse topklasse auto's, waaronder Range Rovers. De nieuwste creaties uit de Arden-studio zijn de Arden Range Rover AR7 en Range Rover Sport Stronger AR6.

Arden Range Rover AR7

De Arden Range Rover AR7 valt meteen op door zijn fraaie ontwerp, dat de geslaagde proporties en de Engelse charme van de Range Rover verder versterkt. De Arden AR7 is voorzien van een aangepast front. De roestvrijstalen grille en luchtinlaten combineren een dynamische look met een effectievere toevoer van koellucht.

De aerodynamische carrosseriekit zorgt, samen met een verlagingset, voor een uitstekend wegcontact bij alle snelheden en een verbeterde handling. De carrosserie van de Arden AR7 is aan beide kanten 3 cm verbreed. Dit draagt bij aan de extra krachtige uitstraling van het model.

De 22 inch grote Arden Sportline driedelige wielen (optioneel is 23 inch leverbaar), het moderne LED dagrijlicht aan de voorzijde en de fraai ingebouwde, met de hand vervaardigde roestvrijstalen sportuitlaat vervolmaken het uiterlijk van de Arden AR7.

Ook onder de motorkap hebben de ingenieurs van Arden de Range Rover gemodificeerd. De bekende 4,2 liter V8 Supercharged, voorzien van een compressor, is door de Range Rover specialist vergroot tot 4,5 liter. Het vermogen bedraagt maar liefst 480 pk, waarmee de Arden Range Rover AR7 in 6,5 seconden van 0 tot 100 km/h accelereert. De topsnelheid bedraagt 240 km/h. Dankzij een aangepast remsysteem, bestaande uit geperforeerde, geventileerde schijven voorzien van remklauwen met zes (voor) en vier remzuigers, vertraagt de Arden AR7 ook uitstekend.

Arden Range Rover Sport AR6 Stronger

De Arden AR6 Stronger, gebaseerd op de Range Rover Sport, doet zijn naam eer aan. Onder de van extra koelopeningen voorziene motorkap ligt een 520 pk krachtige 4,8 liter V8, voorzien van een supercharger. Deze krachtbron biedt de Arden AR6 Stronger ware sportwagenprestaties. De sprint van 0 tot 100 km/h duurt iets meer dan zes seconden, de topsnelheid bedraagt 270 km/h.

Ook bij stilstand straalt de Arden AR6 Stronger kracht, stijl en souplesse uit. De aangepaste voor- en achterzijde sluit naadloos aan bij het design van de Range Rover Sport. De voorzijde is voorzien van extra luchtinlaten voor een betere koeling van de remmen.

De spatborden zijn 4,5 centimeter verbreed, als optische blikvanger en om ruimte te bieden aan de banden in de maat 295/30 R22 die op de 22 inch grote Arden Sportline wielen zijn gemonteerd.

De verbrede dorpels zijn naar wens verlicht. Dit vergemakkelijkt het in- en uitstappen in het donker en is natuurlijk ook een buitengewone blikvanger.

De achterzijde onderscheidt zich onder meer door de fraai ingebouwde dubbele uitlaatpijp van de roestvrijstalen Arden sportuitlaat en de diffusor aan de onderzijde.

Ook de remmen zijn 'Stronger'. Net als de Arden AR7 is de Arden AR6 Stronger voorzien van geperforeerde, geventileerde schijven met remklauwen voorzien van zes (voor) en vier remzuigers.

Arden autotechniek Benelux in Geleen is een onderdeel van Carformula BV. Dit is een specialistische leverancier van hoogwaardige stylingproducten en tuningproducten zoals verlagingsets, sportuitlaten, lichtmetalen wielen en een race- en rallylijn. Van een groot aantal productlijnen is Carformula de exclusieve importeur voor Nederland. Kijk voor nadere informatie en een landelijke dealerlijst op www.carformula.com of bel rechtstreeks met Arden autotechniek Benelux, tel. 046 4351957.


---




Ingezonden persbericht