Port of Rotterdam

Havens nemen actie tegen klimaatverandering

28-11-2007

Op 9, 10 en 11 juli 2008 wordt in Rotterdam de '2008 C40 World Ports Climate Conference' gehouden.

Ter voorbereiding daarvan organiseerde het Havenbedrijf op 25, 26 en 27 november in het Scheepvaart- en Transportcollege te Rotterdam een conferentie onder de naam 'World Ports for a better climate'. Aan deze bijeenkomst namen deel de havens van Shanghai, Santos, Singapore, Tokyo, New York en New Jersey, Houston, Long Beach, Hamburg, Antwerpen, Amsterdam en Rotterdam. Conferentiedirecteur Pieter Struijs (COO Havenbedrijf Rotterdam) was tevreden met het resultaat: "Deze bijeenkomst heeft uitgewezen dat het de havens serieus is. Individueel nemen de havens reeds milieuvriendelijke maatregelen. Dit halfjaar gaan we gebruiken om samenhang te brengen tussen al die initiatieven die over de gehele wereld worden genomen."

Ruud Lubbers, aangesteld als voorzitter van de '2008 C40 World Ports Climate Conference': "De kop is eraf. Rotterdam neemt de leiding van de CO2-arme havens in de wereld. Ik heb een groot vertrouwen in de goede afloop."

De wereldconferentie is verbonden met het Rotterdam Climate Initiative. Dit is het nieuwe, ambitieuze klimaatprogramma waarin de gemeente Rotterdam, DCMR Milieudienst Rijnmond, Deltalinqs en het Havenbedrijf Rotterdam samenwerken om de CO2-uitstoot fors terug te brengen. Rotterdam spreekt met dit initiatief de ambitie uit om in 2025 op zijn grondgebied de CO2-uitstoot met 50 procent te reduceren ten opzichte van 1990.

© Havenbedrijf Rotterdam N.V.