Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

13 mei, 2008

Zilveren Camera winnaar Peter van Breukelen presenteert fotoboek Happy Man, Benjamin Herman Jazzman Jules Deelder voorziet beelddocument van poëtische tekst

Rotterdam- Tijdens de officiële opening van de traditionele North Sea Jazz Festivalart show op woensdag 9 juli, wordt in Ahoy Rotterdam het prestigieuze fotoboek Happy Man, Benjamin Herman gepresenteerd. Fotograaf Peter van Breukelen volgde een jaar de bedrijvige altsaxofonist Benjamin Herman op de voet en werd eerder dit jaar beloond met de Zilveren Camera in de categorie Kunst, Cultuur & Entertainment/serie. Hiermee treedt hij in de voetsporen van zijn gelijknamige vader, die in 1951 eveneens de prijs won en medeoprichter was van de Zilveren Camera en de World Press Photo. Jazzgoeroe Jules Deelder schreef de tekst voor het boek.

Vorig jaar waren de eerste resultaten van Happy Man al te zien tijdens de artshow op het North Sea Jazz Festival. Van Breukelen heeft echter tot maart 2008 gewerkt aan een compleet tijdloos document dat tijdens de opening van de nieuwe artshow editie voor het eerst volledig te zien is. Van Breukelen heeft gedurende zijn 'Herman-reportage' geprobeerd zo min mogelijk 'zichtbaar' te zijn voor de muzikant. In het blad Camera Magazine van maart dit jaar zegt hij: "Wanneer Benjamin ergens moet spelen, dan gedraag ik me als een toeschouwer en blijf ik zo veel mogelijk op de achtergrond. Ik probeer uiteraard niets in scène te zetten wanneer ik bij hem thuis werk. Wel geef ik aan waar het beste licht is. Het ultieme streven is het zoeken naar onbewaakte momenten, waar je als fotograaf onzichtbaar wordt." Resultaat zijn 55 prachtige sfeervolle 'plaatjes', variërend van Herman in de studio met Remco Campert en genietend backstage, tot actief op de bühne en thuis relaxend.

Happy Man is overigens een Rotterdamse aangelegenheid, omdat naast Van Breukelen, dichter en jazz nacht- burgemeester Jules Deelder een geboren en getogen Rotterdammer is en Benjamin Herman er deels woonachtig is. Deelder verzorgde de poëtische bijschriften en vertaalde en bewerkte speciaal voor het boek zijn gedicht Jazz Is in het Engels. Tevens kan Deelder zich als geen ander inleven in de muzikale wereld van Benjamin Herman, omdat het tweetal vorig en wederom en komend theaterseizoen een theatertournee door Nederland verzorg(d)en, samen met de populaire band New Cool Collective, waar Herman frontman van is.

Naast het boek volgt tevens een special edition box met een gelimiteerde Vinyl uitgave van muziek door Benjamin Herman. Veenman Publishers geeft het document wereldwijd uit. Wim van Zon van de Stichting Music Inspired Art, vertegenwoordigt en ondersteunt het project samen met fotograaf Henk Bothof. Tevens wordt het wereldwijd verspreid. Het boek kan op aanvraag voor publicatie opgestuurd worden.

EINDE PERSBERICHT

Voor info kunt u terecht bij:

Angelique van Os
Pers & publiciteit
angeliquevanos@yahoo.com,
06 41524596

Wim van Zon
Management
wimvanzon@gmail.com


---- --