Ingezonden persbericht


17 juni 2008

Persbericht

Cabaretier Jacob Spoelstra
treedt op in Zelhem

Christelijk cabaretier Jacob Spoelstra geeft op woensdag 9 juli een voorstelling op vakantiepark en conferentiecentrum De Betteld te Zelhem. Spoelstra laat zijn droge humor spreken en laat de luisteraar meegenieten van gewone dingen die eigenlijk niet gewoon zouden moeten zijn. Zowel mensen die op het vakantiepark verblijven en daarbuiten zijn van harte uitgenodigd.

Jacob Spoelstra is stand-up comedian, columnist en liedjesmaker. Hij heeft twee singles op zijn naam staan: 'De zon schijnt over Groningen' en 'Slagveld zonder vijand'. Dit laatste nummer schreef Jacob voor de slachtoffers van de vuurwerkramp in Enschede.

In zijn nog maar korte loopbaan was Jacob al te horen op 3FM en heeft hij opgetreden in theaters door heel Nederland. Ook dit jaar staat Jacob Spoelstra op het christelijke Xnoizz Flevo Festival waar elk jaar ongeveer tienduizend jongeren op af komen. Verder heeft hij opgetreden op Laughing Matters en staat hij dit jaar op Lowlands. In 2006 werd hij derde in de finale van de Stand-up Comedy Concours; een concours voor beginnende stand-up comedians waar de comedians door een professionele jury beoordeeld worden.

Jacob is een nuchtere fries die comedy maakt over de gewone dingen in het leven zoals eten, naar het toilet gaan en abortus. Hij woont al een tijdje in Almere en verbaast zich over het vluchtige leven hier in het westen van Nederland. Zijn buren verbazen zicht over hem. Kortom, comedy met een boodschap. Een grote boodschap, verpakt in een Fries accent.

De cabaretvoorstelling van Jacob Spoelstra kost ¤ 2,00 en duurt een halfuur. Kaarten zijn aan de deur verkrijgbaar. Meer informatie over deze voorstelling en andere activiteiten die op De Betteld aan de Aaltenseweg 11 te Zelhem plaatsvinden kan worden gevonden op www.betteld.nl.

Einde persbericht