Piraterij in de Haagse Nieuwbouwwijk Wateringse Veld

30/06/2008 09:00

Ontwikkelingscombinatie Wateringse Veld

Belangrijkste speelplek geheel in stijl geopend

Op woensdag 9 juli, om 11.15 uur, zal de Haagse wethouder Sander Dekker (Onderwijs, Jeugdzaken en Sport), geheel in stijl en op passende wijze, de grootste speelplek van Wateringse Veld officieel openen. Midden in het Vlietpark, het wijkpark van Wateringse Veld, bevindt zich op een eiland een heuse speeltuin. Op het eiland staan grote en kleine piratenschepen in een haven van zand. Ondanks een grote vuurtoren zijn de piraten, varend op de Gantel, hier blijkbaar toch gestrand. Een heerlijke plek voor kinderen om alleen of met hun ouders lekker te ravotten.

Pirateneiland uniek in zijn soort

Er zijn in Nederland maar weinig speelplekken met zoveel grote speeltoestellen. Kinderen hoeven zich hier dan ook absoluut niet te vervelen. Bankjes en picknicktafels maken het dagje uit in de eigen wijk helemaal compleet. De grotere speeltoestellen zijn voor de kinderen tot twaalf jaar bestemd. Voor de allerkleinste zijn er ook een paar kleine bootjes aanwezig.

Een hek begrenst de speelplek, zodat kinderen niet in de 'vuur' van het spel in het water terecht kunnen komen. Fiets- en wandelpaden maken het eiland goed toegankelijk. In de tweede helft van het jaar worden er ook nog twee fietsbruggen en twee voetgangersbruggen aangelegd. Tot die tijd wordt het eiland op een tijdelijke manier ontsloten. De fietsbruggen zorgen er voor dat je weer met de fiets vanaf het Oosteinde op de Tomatenlaan kunt komen. In opdracht van de Ontwikkelingscombinatie Wateringse Veld is het eiland ontworpen door het Ingenieursbureau van de gemeente Den Haag in samenwerking met Yalp, die op basis van maatwerk de toestellen heeft geleverd. De aannemerscombinatie Midden Delfland heeft voor de inrichting van de locatie gezorgd.

Veel speelplekken in de kinderrijke wijk

In de zeer kinderrijke wijk Wateringse Veld is in de ontwerpen veel ruimte gereserveerd voor kleinere en grotere speelplekken. Er zijn er inmiddels ruim vijftig aangelegd en er komen er nog een aantal bij, waaronder de in aanbouw zijnde skatevoorziening in het zuiden van de wijk. Het Vlietpark is voor spel en sport een belangrijke plek in de wijk. Naast het speeltuineiland en een trapveld komt er aan de westkant van het park nog een speelplek. Hier wordt ruimte gemaakt voor het avontuurlijk spelen met water, zand en stenen.

De voltooiing van het Vlietpark nadert met de opening van het speeltuineiland met rasse schreden. De veertig verschillende eikensoorten zijn in grote aantallen inmiddels geplant. Hiermee is het Vlietpark de 'hoofdzaal' van het Bomenmuseum Wateringse Veld geworden. Dit kunstproject zal in september worden geopend.

Datum : woensdag 9 juli 2008

Tijdstip : 11.15 uur

Locatie : Speeltuineiland in het Vlietpark - Santiagosingel - Den Haag





http://www.wateringseveld.nl/