Studenten kiezen PHILIPS als favoriete werkgever

09/07/2008 06:00

Creative Venue BV

ABN AMRO van koploper tot hekkensluiter

Studenten kiezen PHILIPS als favoriete werkgever

Haarlem, 9 juli 2008 - Philips is dit jaar verkozen tot de favoriete werkgever van studenten. Dat blijkt uit het jaarlijkse Intermediair Ebbinge Imago Onderzoek Studenten (IE-IOS), waarvan de resultaten vandaag worden gepresenteerd. Het onderzoek geeft een representatief beeld van de verwachtingen, ambities en voorkeuren van HBO- en WO-studenten, in de laatste fase van hun studie. Ook KLM, Shell en Unilever scoren hoog.

De koploper van vorig jaar, ABN AMRO, is dit jaar de hekkensluiter. Volgens Ebbinge is dit te verklaren uit het feit dat de bank vorig jaar uitgebreid in het nieuws was vanwege de geplande overname. Veel studenten verwachtten daardoor nieuwe kansen en uitdagingen. Nu het stof rondom de overname is neergedwarreld neemt de populariteit van deze bank af. Branchegenoot Rabobank laat juist een opvallende stijging zien. Deze bank geldt meer en meer als een solide rots in de roerige bankenwereld.

De meting van het 'arbeidsmarktimago' van organisaties is een belangrijke pijler onder het onderzoek door Intermediair en Ebbinge & Company, dat dit jaar voor de vijfde keer, werd uitgevoerd. Daarnaast levert het onderzoek ook nog andere, meer specifieke 'rankings' op, zoals de meest favoriete werkgever van 'high potentials' en van 'financieel talent'. Ook worden bijvoorbeeld de advocatenkantoren die het meest favoriet zijn bij aanstaande juristen in beeld gebracht.

Overzicht favoriete werkgevers (tussen haakjes positie in 2007)


1. Philips (4)


2. KLM (3)


3. Shell (2)


4. Unilever (5)


5. Coca Cola (10)


6. Heineken (6)


7. Rabobank (15)

7. Endemol (9)

9. Rijksoverheid (13)

9. ABN-Amro (1)

Favoriete werkgevers per segment (tussen haakjes positie in 2007)

Overall Philips (4)

High potentials Shell (2)

WO Financieel ING (2)

WO rechten studenten Loyens & Loeff (2)

High potentials zijn al jarenlang zeer uitgesproken over hun favoriete werkbranche. De consultancy/adviesbranche steekt er met kop en schouders bovenuit. De populariteit van de andere branches vertoont een fluctuerend beeld. De rijksoverheid steeg in 2007 in populariteit en dat beeld blijft ook dit jaar gehandhaafd.

Favoriete werkbranche high potentials

De vragenlijst is in april en mei 2008 uitgezet onder ruim 20.000 studenten uit de databases van Intermediair, Ebbinge Campus en onderzoeksbureau Panelclix. Het onderzoek is uitgevoerd via een online enqu(ee)te. De totale respons bedroeg 2191, goed voor een representatief beeld van studenten in de laatste fase van hun studie of juist afgestudeerden. Het merendeel van de studenten (72%) volgt een universitaire opleiding, waarvan 67% een WO Master. Van de totale groep respondenten is 50% man en 50% vrouw.

Fotobijschrift Overall beste werkgever:

Tamara Hofman, Manager Recruitment Services van Philips neemt uit handen van Annet van Essen, Business Unit Manager (Ebbinge Campus) de prijs in ontvangst.





http://www.intermediair.nl