Docdata NV

Te verspreiden op woensdag 9 juli 2008

U.S. Eastern Standard Time 02.30h. U.K. 07.30h. Continental Time 08.30h.

IAI levert paspoort-personalisatie-systemen aan AB Svenska Pass in Tumba, Zweden

Industrial Automation Integrators (IAI) B.V. in Veldhoven, een dochteronderneming van DOCDATA N.V. te Waalwijk, gaat twee BookMaster One systemen leveren aan AB Svenska Pass te Tumba, Zweden. De BookMaster One systemen zullen ingezet worden voor het personaliseren van het Zweedse paspoort.

De BookMaster One systemen kunnen in één doorgang door de machine de totale personalisatie van het paspoort verzorgen, inclusief een kwaliteitscontrole op de uitgevoerde bewerkingen. Het systeem is dus in staat van ingevoerde blanco paspoorten, volledig gepersonaliseerde paspoorten te maken, die klaar voor uitgifte zijn. Door de hoge mate van integratie kan de BookMaster One meerdere bestaande personalisatie-machines vervangen.

BookMaster One systemen worden al ingezet voor de personalisatie van Zwitserse en Oekraïnse paspoorten en later dit jaar ook voor Algerijnse paspoorten. Andere IAI systemen worden ingezet voor het bewerken van paspoorten van landen zoals: België, Nederland, Portugal, het Verenigd Koninkrijk, Costa Rica, Ierland, Zweden, Estland en Canada.

De beslissing van Svenska Pass om (opnieuw) voor IAI systemen te kiezen bevestigt en versterkt de positie van IAI als een vooraanstaande leverancier aan de markt van veiligheidsdrukkers die producten voortbrengen als: paspoorten, bankbiljetten, identiteitskaarten, rijbewijzen en andere waardepapieren.


---

DOCDATA N.V. is sinds 1997 genoteerd aan de NYSE Euronext en bestaat uit twee verschillende organisaties, docdata en Industrial Automation Integrators.

Het internet service bedrijf docdata (www.docdata.com) is een Europese marktleider met een sterke basis in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, en bestaat uit vier divisies:
· docdata commerce

· docdata payments

· docdata fulfilment

· docdata media


Het technologiebedrijf Industrial Automation Integrators (www.iai.nl) is een hightech machinebouwer gespecialiseerd in het ontwikkelen en bouwen van machines voor het zeer nauwkeurig en met hoge snelheid bewerken van verschillende soorten producten en materialen. Klanten bevinden zich wereldwijd in de volgende sectoren:

· beveiligen en personaliseren van waardedocumenten
· bewerken van verpakkingsmaterialen
· bewerken van zonnecellen
· bewerken van andere materialen (o.a. film ondertiteling)

Waalwijk, Nederland, 9 juli 2008

Verdere informatie: DOCDATA N.V., M.F.P.M. Alting von Geusau, CEO, Tel. 0416 631 100