Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

NXP tekent twee wereldwijde outsourcingcontracten
met Atos Origin

Utrecht, 9 juli 2008 - NXP, de onafhankelijke producent van halfgeleiders opgericht door Philips, heeft een outsourcingcontract met een looptijd van vijf jaar getekend met de internationale IT-dienstverlener Atos Origin voor de levering van wereldwijde datacenterbeheerdiensten. In combinatie met de vorige maand getekende overeenkomst voor hosting van bedrijfstoepassingen en datacenterservices heeft het contract een waarde van 155 miljoen euro. Tegelijkertijd is Atos Origin geselecteerd als managed service integrator voor NXP, en heeft als zodanig de verantwoordelijkheid voor het aansturen van zijn lokale en internationale IT-leveranciers. Deze overeenkomst moet leiden tot meer flexibiliteit, betrouwbaarheid, en kostenreductie door consolidatie van het datacenter, global sourcing, implementatie van best practices en innovatie.

Binnen het kader van dit contract zal Atos Origin 24 uur per dag, 7 dagen per week alle infrastructuurservices voor de kerntaken van NXP beheren, om te helpen alle internationale productie- en ontwikkelingsdatacenters te consolideren en te optimaliseren. Deze services omvatten consulting- en outsourcingservices en zijn gebaseerd op de Global Sourcing-strategie van Atos Origin. Atos Origin en NXP werken met gezamenlijk overeengekomen key performance indicators zoals systeembeschikbaarheid, permanente service, kostenbesparingen en output-prestatieniveaus. Dit benadrukt het strategische belang voor NXP en de hoge mate van vertrouwen dat Atos Origin de gestelde doelen zal realiseren.

"Wij werken al jaren met Atos Origin, en het is een betrouwbare partner gebleken die resultaten levert. Voor deze deal, die onze kerntaken ondersteunt, hebben wij een partner nodig die internationaal aanwezig is en die onze business kent. Onze strategie richt zich op grotere efficiëntie door focus op de kernactiviteiten. Atos Origin wordt onze partner voor de lange termijn die onze concurrentiepositie mede zal versterken en onze output zal vergroten. Wij zijn bijzonder positief over de snelheid en de flexibiliteit tijdens de onderhandelingen. Beide partijen werkten nauw samen en richtten zich daarbij altijd op de zakelijke behoeften van NXP", zegt Louis Luijten, CIO van NXP Semiconductors.

Rob Pols, CEO van Atos Origin Nederland, voegt hieraan toe: "Door deze deal kunnen wij onze marktpositie in Nederland en over de grenzen versterken. Ik ben erg trots op ons partnerschip met NXP, dat kan worden gezien als een best practice in de outsourcingmarkt. Dankzij onze expertise op het gebied van internationale sourcing en onze kennis van het beheer en de bedrijfsactiviteiten van NXP, kunnen wij binnen het budget en op tijd leveren. In feite zullen wij, als managed service integrator van NXP, leiding geven aan alle andere partners op infrastructuurgebied om ervoor te zorgen dat de doelstellingen van NXP worden gerealiseerd. Dit vraagt om teamwork waarin respect, vertrouwen en gezamenlijke doelen voorop staan. Het is een vorm van samenwerking die wij meer zullen zien in de toekomst."

Global Sourcing is een speerpunt van Atos Origin, waarbij samen met de klant nearshore of offshore locaties worden gekozen. Atos Origin heeft een internationaal netwerk van centra voor IT-services in Armenië, Brazilië, India, Maleisië, Marokko en Polen. Momenteel werken 3.000 personeelsleden op offshore locaties, en voor 2009 verwacht Atos Origin een toename tot 8.000 offshore medewerkers.

###

Over Atos Origin

Atos Origin is een internationale aanbieder van IT-diensten. Het bedrijf zet de visie van klanten om in resultaten door middel van advies, systeemintegratie en beheer van de uitvoering. Het bedrijf heeft een jaaromzet van EUR 5,8 miljard en heeft 50.000 werknemers in 40 landen. Atos Origin is de wereldwijde IT-partner voor de Olympische Spelen en heeft een klantenkring bestaande uit internationale, gerenommeerde bedrijven uit alle sectoren. Atos Origin is genoteerd aan de Paris Eurolist Market en handelt onder de namen Atos Origin, Atos Worldline en Atos Consulting.