PERSBERICHT

Mamut breidt haar software plus services strategie uit met Microsoft Online Services

(Schiphol-Rijk, 9 juli 2008) Mamut breidt haar software plus services aanbod uit met Microsoft Online Services. Hiermee krijgen haar klanten meer flexibiliteit en extra services. Mamut maakt ook haar support bekend voor het nieuwe Microsoft Online Services partner programma.

Microsoft Online Services zal worden aangeboden als een uitbreiding van het Mamut aanbod, gebaseerd op de software plus services strategie van Mamut, bekend onder de naam Mamut Business Platform. Mamut Business Platform voorziet alle gebruikers van de juiste informatie op het juiste apparaat, overal, op elk moment, zonder extra investering in de infrastructuur.

"De samenwerking met Microsoft maakt het mogelijk voor Mamut om haar aanbod voor de MKB sector te vergroten. Microsoft Online Services zal onze strategie ­ het beschikbaar maken van oplossingen die het beste van business software applicaties combineren met web-based services ­ verder versterken. Met Mamut One zullen we ons klantenbereik groter maken door de nieuwe generatie van uitgebreide, naadloze oplossingen die volledig geïntegreerd zijn en overal online toegankelijk zijn. " aldus Eilert Hanoa, CEO van Mamut ASA.

"In samenwerking met Mamut voorzien we klanten van keuze en flexibiliteit. Dit is de basis van Microsoft Online Services en de visie van software plus services," zegt Allison L. Watson, corporate vice president, Worldwide Partner Group bij Microsoft. "Ondernemingen kunnen software gebruiken voor zowel een abonnement, als van servers die ze ter plekke beheren, of een combinatie van beide ­ afhankelijk van de specifieke wensen."

De ambitie van Mamut One is om het gebruik en het beheer van software plus services voor kleine ondernemingen te vergemakkelijken door verbeterde functionaliteit en toegankelijkheid. Mamut One is een complete oplossing voor ondernemingen die software applicaties, web-based services en kennis integreert en bestuurt door een eenmalige sign-on oplossing.

Positieve vooruitzichten
Mamut is goed gepositioneerd voor verdere groei en verbetering van de resultaten in alle markten. Het bedrijf blijft zich richten op het bouwen en uitbreiden van strategische allianties met internationale partners in de verschillende markten en vergroting van de distributie van de producten en diensten van Mamut. Het bedrijf is actiever geworden in het verkennen van acquisitiemogelijkheden in nieuwe en bestaande markten, gerelateerd aan Mamut Business Platform.


---

Over Mamut
Opgericht in 1994, Mamut (OSE "MAMUT") is een toonaangevende Europese leverancier van complete, geïntegreerde softwareoplossingen en internetdiensten voor kleine ondernemingen. Mamut levert complete en gebruiksvriendelijke oplossingen tegen de beste prijs-kwaliteitverhouding, met geïntegreerde CRM, verkoopondersteuning, logistiek, financiële administratie, e-commerce, domeinen, e-mail, web hosting en beveiliging. Meer dan 350.000 Europese klanten vereenvoudigen hun dagelijkse werkzaamheden met oplossingen van Mamut. Kijk voor meer informatie over Mamut en haar producten op www.mamut.nl

Neem voor meer informatie contact op met:
Dave Kroder, country manager Nederland van Mamut Software, tel 06-55883031, email: davek@mamut.nl Eilert Hanoa, CEO van Mamut Software, tel. +47 23 20 35 00, e-mail: ehanoa@mamut.com of
Tineke Meijerman van Hill & Knowlton, tel 020 404 47 07, email: tmeijerman@hillandknowlton.com


---- --