Ingezonden persbericht


Persbericht: Consument stapt over naar LPG, diesel op zijn retour.

Holten, 9 juli 2008 - Steeds meer mensen zijn op zoek naar occasions met een LPG installatie. De vraag naar diesel occasions daarentegen neemt sterk af. Dit blijkt uit zoekgegevens afkomstig van de autozoekmachine GasPedaal.nl

Zie bijlage: brandstofindex.png (opvragen bij afzender)

In mei van dit jaar was het aandeel zoekopdrachten naar LPG occasions ruim 16%, terwijl dit begin dit jaar nog rond de 10% lag. Vooral de laatste maanden komen LPG occasions steeds meer in trek. Ook het aandeel naar benzine-uitvoeringen is iets toegenomen. Het aandeel zoekopdrachten naar diesel occasions is teruggelopen tot 27%, terwijl dit een jaar geleden nog 39% bedroeg.

Brandstofprijzen

Stijgende brandstofprijzen van benzine en diesel tegen de nauwelijks stijgende prijs voor LPG, maken dat meer mensen op zoek gaan naar een auto op gas. Doordat het prijsverschil tussen benzine en diesel steeds kleiner wordt, loont het rijden op diesel minder snel. Mensen lijken daarom nu eerder voor een auto op benzine te kiezen.

Over GasPedaal.nl

Op het internet zijn vele autosites te vinden met elk een eigen en deels een overlappend aanbod van occasions. GasPedaal is een onafhankelijke autozoekmachine die het occasionaanbod van de verschillende Nederlandse autosites doorzoekt en de resultaten combineert in een totaaloverzicht. De resultaten worden gefilterd, waarbij dubbele resultaten als één resultaat gepresenteerd worden. Met meer dan 470.000 bezoekers per maand is GasPedaal.nl uitgegroeid tot een populaire zoekdienst onder autozoekende consumenten en autobedrijven.

Meer informatie over GasPedaal en logo's zijn te vinden op:

http://www.gaspedaal.nl/overgaspedaal